2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu'nu 64 puanla kulüp rekoru kırarak 5. sırada tamamlayan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda final şansını son dakika golüyle kaçıran Aytemiz Alanyaspor'da teknik direktör Francesco Farioli'nin talipleri artıyor.

LİLLE, FARİOLİ'Yİ ARAŞTIRIYOR

İtalyan teknik adama Spezia'nın ardından Fransız devi Lille'nin ciddi talip olduğu ve genç teknik adamın durumunun menajerler aracılığıyla sorulduğu öğrenildi.

2019-2020 Fransa Lig Şampiyonluğu'nun ardından geçtiğimiz sezonu 55 puanla 10. sırada tamamlayan kırmızı mavili ekipte teknik direktör Jocelyn Gourvennec ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken yeni teknik adam için 'genç ve hücum futbolu oynatan' bir tarza sahip olma kriteri arandığı bildirildi. Bu çerçevede arayışlara başlayan Lille yetkilileri Avrupa'nın en genç teknik direktörlerinden olan ve menajerliğinin ilk yılında oynattığı hücum futbolu ile adından sıkça söz ettiren Francesco Farioli'nin durumunu bizzat menajerine sorduğu öğrenildi.

DİNAMO ZAGREB'DE NABIZ YOKLADI

İtalyan teknik adamın böyle bir teklife ne diyeceği merakla beklenirken Aytemiz Alanyaspor ile 2 yıl daha kontratının bulunması ve kulübünün bonservis kazanma isteği transferin önündeki engeller gibi görünüyor.

Öte yandan; Hırvatistan'ın köklü kulüplerinden Dinamo Zagreb'in de Francesco Farioli ile ilgilendiği ve yine menajerler aracılığıyla nabız yokladığı gelen haberler arasında.

FARİOLİ'NİN KARAGÜMRÜK VE ALANYA PERFORMANSI

Türkiye'de Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'te çalışan 33 yaşındaki İtalyan teknik adam Karagümrük'te 27 maçta; 11 galibiyet,  8 beraberlik ile 8 mağlubiyet elde etti ve 1.52 puan ortalamasını tutturdu.Francesco Farioli; Alanya'da ise 22 karşılaşmada 13 galibiyet, 3 beraberlik ile 6 yenilgi aldı ve 1.91 puan ortalamasını yakaladı. (ajansspor)