Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Temmuz ayı meclis toplantısına konuk olarak katıldı. Toplantı sonrası meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, ilk olarak 9 yıllık yönetim sürecinde kulübün geldiği noktayı anlatarak, “9 yıl önce başkan bulunamıyordu. Alanyaspor kayyuma gidecek denilirken 71 kişilik yönetim kurulumuz ile her şeyi haciz altında olan bir takımı yönetme görevini üstlendik. İlk 2 sene borçları ödemek için çalıştık ve ardından da bu noktalara kadar geldik.” dedi. 
“ŞEHİRDEN DESTEK GÖREMEDİK”
Dünyanın en zor işinin kulüp yönetmek olduğunu ifade eden Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, “Alanyaspor, 1’nci Lig’e yükseldiğinde o sene düşer dediler biz ligi 3’ncü bitirdik. Diğer yıl Süper Lig’e çıktık. Süper Lig’den düşer dediler, biz şimdi ilk 6’yı garantiledik. Takımlar tabiki küme düşebilir, 4 büyük takım dışında yüklü bütçesi olmayan takımlar her zaman bu tehlikeyi görebilir. Biz oyuncu satışlarımız ile dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Ancak şehirden beklediğimiz desteği alamadık. Tüm otelcilerimize mektup yazdım. Geçen yıl içerisinde isimleri yazılı kaşkol dahi koyduk. Ancak gelen destek mektupların maliyetini bile karşılamadı. Alanyaspor en önemli tanıtım aracıdır.” ifadelerini kullandı. 
NSAKALA İÇİN ÖZÜR DİLENDİ
Kendisine yöneltilen transfer iddiaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, “Nsakala ile anlaşmak üzereydik. İstediği miktarı da verdik. Ancak büyük takımlar kanca atınca oyuncuların aklı çeliniyor. Artık Nsakala defteri kapandı. Bu konuda Beşiktaş kulübünden özrü de aldık.” şeklinde konuştu. 
KUPA FİNALİ SONRASI ÇOK ŞEY DEĞİŞEBİLİR
Takımın tamamen kupa finaline odaklandığının altını çizen Hasan Çavuşoğlu, “Bakasetas’a teklifler var. Cisse’nin sözleşmesi bitiyor. Ancak Türkiye Kupası Finali’nden sonra çok şey değişebilir. Takım şuanda kupaya odaklanmış durumda. Gelen oyuncuları konuşabiliriz. Ancak giden oyuncuları konuşmak doğru değil. Önümüzde önemli bir kupa finalimiz var.” dedi. 
GURBETÇİ OYUNCULARI DEĞERLENDİRİYORUZ
Takımın transfer politikası hakkında da konuşan Alanyaspor Başkanı Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz yıl bonservis ödemeden Onur Bulut’u transfer ettik. Gurbetçi oyuncularımıza bu yıl da 2 genç oyuncumuzu daha ekledik. 1860 Münih’ten transfer ettiğimiz Efkan Bekiroğlu, geçen yıl Çaykur Rizespor’un da istediği ancak bonservis bedeli nedeniyle vazgeçtiği bir oyuncuydu. Bu sene sözleşmesi bitti bonservissiz olarak kadromuza kattık.” dedi. 
ALT YAPI İÇİN TESİS GEREKLİ
Çavuşoğlu , “Ben alt yapının değerinin farkındayım. Çeşitli liglerde oynayan genç oyuncularımız var. Ancak Alanyaspor tesisleri tamamlanırsa Zimbitlik Cengiz Aydoğan Tesisleri’ni futbol akademisine çevireceğiz. O zaman daha da çok genç oyuncuyu yetiştirebiliriz. Genç oyuncu yetiştirmek kolay değil. Tesisler gerekiyor. Ama ben alt yapıya büyük önem veriyorum.” diye konuştu. 
KESTELSPOR BÜYÜK AVANTAJ
3’ncü lige yükselen Kestelspor’un, Aytemiz Alanyaspor için büyük önem taşıdığını ifade eden Çavuşoğlu, “Kestelspor’un 3’ncü lige yükselmesi çok iyi oldu. 1’nci Lig seviyesinde olan oyuncular çok para alır ama diğerlerini Kestelspor’a kiralayabiliriz. Bu şekilde onlarında bütçesine destek olmuş oluruz birlikte hareket ederek önemli işlere imza atılabilir.” ifadelerini kullandı. 
AVRUPA MAÇLARINI ANTALYA’DA OYNAYACAĞIZ
Çavuşoğlu konuşmasının son kısmında ise, “UEFA Avrupa Ligi’ne katılmamız durumunda maçlarımızı Antalya’da oynayacağız. Stadımız UEFA kriterlerine uygun değil. Lisansı aldık ama Antalyaspor’un sahasını göstererek aldık. Bu çok üzücü bir durum. Belediye başkanımızla da konuyu görüştük gereken çalışmaları yapmaya çalışıyoruz.” Dedi. – Burak Gül