Alanyaspor’un Avrupa hedefiyle ilgili açıklamada bulunan Çavuşoğlu, “Ligi en iyi yerde bitirmek tabi ki bir hedef koyar. Tabi ki hem sıralamada olmak istiyoruz. Hem kupada olmak istiyoruz. Amacımız hedefimiz o doğrultuda.  Ama her an ne olacağı belli olmaz. Avrupa kupasında oynamayı herkes ister. Bizde çok istiyoruz.  Ama nasip kısmet. Elimizden gelen her şeyi yapacağız onun için” diye konuştu. 
“FAİROLİ'DEN SONRA OYUNCULARIMIZIN PERFORMANSI ARTTI”
Transfer gündemiyle ilgili bir gazetecinin forvet transferi olacak mı? Sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Tabi onu bekliyoruz. Ama devre arasında transfer yapmak kolay olmuyor.  İlla transfer yapmak amacıyla transfer yapmakta bizim mantalitemize uymuyor. Bilindiği gibi geçmişte Vagner Love’yi de transferin son günün de almıştık. Hem teknik heyetimizle hem de transfer komitemiz ile değerlendiriyoruz. Duruma göre bakacağız. Ama onunla alakalı çok acil belirlediğimiz bir şeyimiz yok.  Futbolcular var ama hem bonservis gerekiyor, hem kira gerekiyor. Ama bis onun en iyisini yapmayı düşünüyoruz. Bekleyip göreceğiz” dedi.  Alanyaspor’un forvetsiz de gol atabildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Burada teknik direktör değişikliğini de vurgulamak lazım. Futbolcularımızın da performansı arttı. Biliyorsunuz Başakşehir maçında 10 tane oyuncumuz yoktu. Bizim takımımız da gol atabilen oyuncularımız var. Emre Akbaba var. Efecan atıyor, Davidson atıyor. Orta saha oyuncularımız da atıyor. Tabi bunlar önemli şeyler.  Yeni teknik ekibimiz ile birlikte takım biraz daha canlandı.  Oyun anlamında da farklılıklar oldu. Bu zaten gözlemleniyor. Tabi santraforsuz çıktığımız maçlarda da son 3 maçta galip geldik. Tabi golü hep santrafor atacak diye bir şey de yok. Her futbolcu gol atabilir ama tabi takımında mutlaka santraforu olmalı” şeklinde konuştu. 


 

“EFECAN İLE İLGİLİ GELEN RESMİ TEKLİF YOK”
Başkan Çavuşoğlu medyada çıkan Efecan Karaca’nın Trabzonspor’a gideceği haberleriyle ilgili olarak, “Biz bize bakarız. Yazılanlara, çizilenlere kulak asmıyoruz. Olmayan bir şeyi konuşmanın pek mantığı yok. Transfer döneminde yazılıp çiziliyor. Bunlar bu dönemlerde olur, normal şeyler.  Efecan da takımımızın kaptanı, Alanya’nın evladı. 9 yıldır bu kulübe hizmet ediyor. Tabiki biz her futbolcumuzun önünü açabiliriz. Ama suanda bize gelen resmi bir şey yok. 


“GALATASARAY MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”
Son 4 maçta 6 atan gol atan başarılı orta saha oyuncusu Emre Akbaba’nın Galatasaray tarafından geri çağırılma durumuyla ilgili olarak ise “Bize Emre Akbaba ile ilgili Galatasaray kulübünün hiç bir talebi olmadı. Bu hafta Galatasaray maçı var. Önemli bir maç.  Takımımız bugün toparlanıyor.  Bu maça da en iyi şekilde hazırlanacaklardır.  Amacımız zaten her maçı olduğu gibi içeri de dışarı da bütün takımlar gibi sahaya galibiyet için çıkıyoruz” – Mehmet AL