Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’ndaki Alanyaspor – Giresunspor karşılaşması turuncu yeşilli takımın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Süper Lig’in 2021-22 sezonuna 1-0’lık Başakşehir galibiyeti ile başlayan ancak 4-1’lık Altay, 5-0’lık Hatayspor mağlubiyetlerinin ardından Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yollarını ayırıp Bülent Korkmaz ile anlaşan Alanyaspor, ligin yeni ekiplerinden puansız son sırada bulunan Giresunspor ile karşılaştı. 
Maça baskılı başlayan Alanyaspor, 8. dakikada ceza sahası yayında serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Emre Akbaba, meşin yuvarlağı kalenin solundaki takım arkadaşlarına gönderdi. Havadan gelen topa kafa vuruşu ile yön veren Chidozie Awaziem, fileleri havalandırdı. Turuncu yeşilli takımı 1-0 öne geçiren bu gol ile Emre ilk maçında asist yaparken Awaziem de ilk maçında golünü atmış oldu. 
2018 yılında Alanyaspor’dan Galatasaray’a giden ancak yaşadığı talihsizlikler nedeniyle istediğini veremeyen Emre Akbaba, kiralık olarak yeniden Alanyaspor’a gelmiş ve “Bu sezon tekrar kendimi gösterip çıkış yakalamak istiyorum” demişti. 
Nijeryalı stoper Chidozie Awaziem da geçen hafta kendisini Alanyaspor’a bağlayan imzayı atarken “Sahada her şeyini veren bir yapıya sahibim. Hazır oyuncuyum. Hemen oynamak istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim