Alanya Belediyespor Bayan Basketbol takımı, Aydın Doğa Kültür Gençlik Kulübü’nden 19 yaşındaki Fatma Göbekli ve TED Ankara Koleji’nden 21 yaşındaki Ezgi Özçelik’i kadrosuna kattı. Türkiye Kadınlar 1. Lig’inde Alanya’yı temsil edecek olan Alanya Belediyespor Bayan Basketbol Takımı iddialı bir kadro oluşturuyor. Koç Taylan Yerlikaya’nın oyuncu rotasyon havuzunu genişletmek isteyen Başkan Mehmet Erken ayağını gazdan çekmiyor. Daha önce kadrosuna Harris, Dilara, Ebru gibi tecrübeli oyuncuların yanına İrem ve Ceren gibi yetenekli yıldızları dahil eden Belediyespor iki transfer daha gerçekleştirmiş oldu. 

BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Kültür Gençlik’ten gelen Fatma Göbekli genç yaşına rağmen uzun boyuyla dikkat çekiyor. 5 numara mevkiinde oynayan Göbekli Urla Gençlik Spor Kulübü’nde profesyonelliğe adım attı. Sonrasında Aydın Doğa Kültür Gençlik Spor Kulübü’nde oynamaya başlayan Fatma, attığı imzayla kendisini 1 yıllığına Alanya Belediyespor’un oyuncusu yaptı.

Alanya Belediyespor Bayan Basketbol Takımı’nın yeni oyuncusu Fatma Göbekli yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu ve Alanya’nın teklifini fazla düşünmediğini söyledi. Göbekli;’’19 yaşındayım. 5 numara pozisyonunda oynuyorum. Buraya Aydın Doğa Kültür Gençlik’ten geldim. Urla Gençlik Spor Kulübü’nde profesyonel oldum. Alanya Belediyespor öncesinde başka kulüplerden de teklif aldım ama Taylan hocamızla bir görüşme yaptık. Onun üzerine fazla düşünmeden Alanya’yı tercih ettim ve bundan dolayı çok mutluyum’’dedi.

YENİ GELMİŞ GİBİ HİSSETMİYORUM

Belediyespor Bayan Basketbol Takımı’nın diğer transferi Ezgi Özçelik ise takımdaki arkadaşlık ortamına vurgu yaparken, Alanya’ya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Özçelik;’’Ben 21 yaşındayım. Uzun forvet pozisyonunda oynuyorum. TED Ankara Koleji’nden geldim. 1 yıllık sözleşmeye imza attım. Bende Fatma arkadaşım gibi başka takımlardan teklif aldım ama Alanya Belediyespor bana teklifini sunduğunda fazla düşünmeden teklifi hemen kabul ettim. Takım içerisinde daha önceden de tanıdığım arkadaşlarım vardı. Diğerleriyle de çok çabuk bir şekilde kaynaştık. Arkadaşlık ortamı gerçekten çok üst düzeyde. Kendimi takıma yeni gelmiş gibi hissetmiyorum’’dedi.