Profesyonel boksta yenilgisiz şampiyon Seren Ay Çetin Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 14 Mayıs’ta WBC (Dünya Boks Konseyi) Gümüş Kemeri için ringe çıkan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisi Seren Ay Çetin WBC’de 2 kez dünya şampiyonu olan Avusturyalı rakibi Eva Voraberger'i nakavt edip WBC dünya şampiyonluk kemerinin yeni sahibi oldu.

TÜRKİYE'DE KEMERİ ALAN İLK KADIN SPORCU

WBC’deki başarısıyla Türkiye'de kemeri alan ilk kadın sporcu olan Seren Ay Çetin, “Kendi evimde bir ilki başardım ve daha fazla da ilkleri başaracağım. Şimdi altınına sahip olmak için elimden geldiğince çalışacağım. Beni izleyin ve profesyonel boks nedir, nasıl yapılır herkes görsün.” ifadelerinde bulundu.

GURURUMUZ OLDU

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN, ALKÜ ailesinin sporcularına her zaman destek verdiklerini ifade ederek, “Üniversitemiz sporcularının başarıları her geçen gün katlanarak arttıyor. WBC’de gümüş kemerin sahibi öğrencimiz Seren bizlerin gururu oldu. Dünya Şampiyonu sporcumuz Seren Ay Çetin’i, antrenörü Serdar Avcı’yı ve ekibini kutluyorum. Sporcumuzun başarılarının devamını dilerim.” dedi. – Haber Merkezi