Alanya Toros Cimnastik, Antalya'da ikinci oldu Alanya Toros Cimnastik, Antalya'da ikinci oldu

Türkiye’nin ilk WBC Gümüş Kemerini ülkemize kazandıran Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi Seren Ay Çetin, geçtiğimiz gün profesyonel boksta tarih yazdı. 2 Nisan gecesi WBC Şampiyonlar Gecesi nefes kesen mücadeleler yaşandı. ALKÜ’nün gururu olan Seren Ay Çetin, WBC Silver Gold kemeri koruyarak dünyanın bir numarası olma maçına çıkmaya hak kazandı. Birbirinden güçlü boksörler Sancaktepe Mustafa Öncel Spor Kompleksi’ndeki ringde kıyasıya mücadele etti. Seren Ay Çetin, İspanyol rakibi Maria Del Carmen Romero Molina karşılaştı. Rakibini 10 raunt sonunda hakem puanları ile yenen Seren Ay Çetin, WBC Silver Gold kemeri koruyarak dünyanın bir numarası olmak için önemli bir maçı kazanmış oldu.


SEREN AY ÇETİN: ÖNÜMÜZDE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR
ALKÜ’lü öğrenci Seren Ay Çetin, zaferinin ardından yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Muhteşem bir gece oldu. Çalıştık ve zafer bizim oldu. Sonuç olarak güzel bir başarı elde ettik." diye konuştu. Önünde artık dünya şampiyonluğu unvan maçının kaldığını hatırlatan Seren Ay Çetin, "Sıradaki hedefimiz ve maceramız da bu. Birkaç gün dinlendikten sonra da bu maça hazırlanmaya başlayacağız" dedi.
REKTÖR KALAN: EN GÜZEL BAŞARILAR SENİNLE OLSUN
Dünyanın 1 numarası olma maçına çıkmaya hak kazanan ALKÜ öğrencisi Seren Ay Çetin’i tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “WBC Silver Gold kemeri koruyarak dünyanın bir numarası olma maçına çıkmaya hak kazanan gururumuz Seren Ay Çetin'i yürekten kutluyorum. En güzel başarılar seninle olsun” diye konuştu. – Haber Merkezi