Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, bugün 3. Lig ekiplerinden Osmaniyespor ile Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında karşı karşıya geldi. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’ndaki maça yedek ağırlık bir kadroya çıkan turuncu yeşilliler, rakibi karşısında zorlanmadı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rakip yarı sahasında oyun kuran Alanyaspor’da Emre Akbaba’nın 4. dakikada ağlarla buluşan şutu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Forvet hattında baskılarına devam eden Alanyaspor’dan 20. dakikada Borja ‘nın ortasında topla buluşan Diedhiou ilk golü kaydetti. 


Bu golle ilk yarı 1-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile sona ererken turuncu yeşilli oyuncular ikinci yarı gol şov yaptı. Emre Akbaba (54), Eduardo (58), Oğuz Aydın (68), Efecan Karaca (81), El Mami Tetah’ın (87) golleri ile maç 6-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. 
Bu sonuçla Alanyaspor, kupada bir üst tura çıkarken Osmaniyespor kupaya veda etti. 
Alanyaspor, kupa maçının ardından Süper Lig’in 15’inci haftasında 4 Aralık Cumartesi günü Sivasspor ile oynayacağı maç için hazırlıklarına devam edecek. – Kemal Cengiz