Avrupa kupalarına katılmak için 5’incilik mücadelesi veren Alanyaspor ve Gaziantep FK, Bahçeşehir Okulları Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılıklı gollerle yüksek tempoda geçen 90 dakika sonunda gülen taraf 3-2’lik skorla Alanyaspor oldu. 
PEKTEMEK DEMEK GOL DEMEK
Gaziantep FK, Muhammet Demir’in 6’ncı dakikadaki golü ile 1-0 öne geçti. Kalesinde golü erken gören ve telafi arayışlarına başlayan Alanyaspor, 18’inci dakikada Mustafa Pektemek’in kafa vuruşu ile skora denge getirdi. 
BİR KAFA DA CAULKER’DAN 
41. dakikada Gaziantep FK’den tekrar sahneye çıkan Muhammet Demir, ikinci golünü kaydederek durumu 2-1 yaptı. Alanyaspor ise bu gole 44’üncü dakikada Caulker’in kafa vuruşu ile karşılık vererek ilkyarının skorunu belirledi: 2-2
PEKTEMEK SKORU BELİRLEDİ
Maçın ikinci yarısına ataklarla başlayan Alanyaspor, aradığı galibiyet golünü 53’üncü dakikada yine Mustafa Pektemek ile buldu. Pektemek kendisinin 2., takımının 3. golünü ağlara göndererek maçın skorunu yazdırdı: 3-2
GOLLER OFSAYTTA TAKILDI
Temponun hiç düşmediği karşılaşmada 90+5’inci dakikasında Adam Bareiro’nun ağlarla buluşan topu ofsaytta takıldı. İki dakika sonra Gaziantep FK’den Kenan Özer’in ağlara gönderdiği top da ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. 
SALİH UÇAN ASİSTLERLE COŞTU
Zorlu mücadeleyi 3-2 kazanan Alanyaspor’da 3 golün de asistini Salih Uçan kaydederek maçta yıldızlaştı. 
PİNTO KIRMIZI KART GÖRDÜ 
Ceza sonrası ilk kez kulübeye dönen Gaziantep FK Teknik Direktörü Sa Pinto, gördüğü sarı kartın ardından 4. hakeme şiddetli itirazları sürdürünce Hakem Suat Arslanboğa ikinci sarı karttan kırmızı kartla tribüne gönderdi. 
ÇAĞDAŞ ATAN VE CAULKER CEZALI 
Alanyaspor'da da sarı kart gören stoper Caulker ve Teknik Direktör Çağdaş Atan, Başakşehir maçında cezalı duruma düştüler. İki isim de Başakşehir'e karşı cezalı olup, Fenerbahçe maçında görev yapabilecekler.

Editör: TE Bilisim