Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Alanyaspor, sahasında Gaziantep FK ile karşılaştı. 90 dakikanın 1-1’lık skorla tamamlandığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında skoru 2-1’e getiren turuncu yeşilliler yarı finale yükselerek Sivasspor’un rakibi oldu.

Bahçeşehir Okulları Stadyumu’ndaki karşılaşmada Alanyaspor, ilk dakikalardan itibaren oyunun hakimi oldu. İlkyarısı golsüz eşitlikle sonlanan karşılaşmanın ikinci yarısında turuncu yeşilliler baskısını daha da artırdı. Alanyaspor, sayısız fırsattan yararlanamasa da 74’üncü dakikada Diedhiou’nun pasında topla buluşan Tayfur Bingöl’ün golü ile 1-0 öne geçti.

Normal süreye 5 dakika kayıp zaman eklenen karşılaşmada 90+1. dakikasında Gaziantep Djilobodji’nin golü ile berabere yakaladı.

1-1’lik eşitlikle sona eren karşılaşmanın uzatma dakikalarında her iki takımda daha temkinli bir oyun sergiledi. 102. dakikada Alanyaspor, Emre Akbaba’nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Oğuz Aydın’ın kaydettiği gol ile yeniden öne geçti. Karşılaşma bu golle 2-1 sona erdi ve yarı finale yükselen taraf Alanyaspor oldu. Alanyaspor yarı finalde Sivasspor ile karşılaşacak. – Kemal Cengiz