Alanyaspor yeni çıkan spor yasası nedeniyle gelirinin yüzde 25 oranında borçlanması kararının değişimi ve devlet bankasına geçiş için Olağanüstü Seçimsiz Genel Kurul’a gitti. Divan başkanlığını Cengiz Aydoğan, divan üyeliğini ise Faruk Nafiz Koçak ve Hasan Hacıince'nin yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spor sergisi ve Süper Lig kulüp başkanlarıyla olan programımı nedeniyle katılamadı. Video kaydı ile genel kurula hitap eden Çavuşoğlu, yeni değişen spor yasası nedeniyle alınması gereken kararlar olduğunu ve bu nedenle genel kurul kararı verdiklerini söyledi. Alanyaspor’da 12 yıldır başkanlık yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, Süper Lig’de 7’inci yıla girdiklerini ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, yönetimine teşekkür etti. 
“ALANYASPOR’U SÜPER LİG’DE TUTACAK MIYIZ, TUTMAYACAK MIYIZ?”
Yayın gelirlerinin düştüğünü ve döviz artışından dolayı yabancı futbolcuların ödemelerinin dövizle ödenmesi nedeniyle Süper Lig’de kulüp yönetmenin çok zorlaştığını belirten Çavuşoğlu, Alanyaspor’un sabit gelir kaynaklarının yok denilecek kadar az olduğunu söyledi. Sabit gelir kaynaklarının az olmasının vahim olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Buradan özellikle şehrimizi yöneten büyüklerimize ve Alanya'da sivil toplum örgütleri dahil olmak üzere Alanya’nın dinamiklerine buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Biz Alanyaspor’u Süper Lig’de tutmaya devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz? Buna hep birlikte bir karar vermemiz lazım. Çünkü bu şartlarda gerçekten Süper Lig’de kulüp idare etmek çok zor. Çünkü gelirler üçte ikisini karşılamıyor. Geçen sene ligi 5’inci bitirmemize rağmen aldığımız para, yayın hakları vesaire kulübün üçte bir bütçesi. Bu sene sponsor gelirlerimizi biraz daha artırdık. Artırmamıza rağmen yine yüzde 30, yüzde 40’a yakın bütçe açığı ortaya çıkıyor. Eskiden futbolcu satıyorduk. Bir şekilde döndürüyorduk. Her zaman futbolcu satacağız diye bir şey yok. Bu sene görüşmeler oldu ama kısmet olmadı” dedi.
“BU KULÜP ÇAVUŞOĞLU’NUN YA DA YÖNETİMİN DEĞİL”
Süper Lig’de bulunan tüm kulüplerin işlerinin zor olduğunu belirten Çavuşoğlu, Alanyaspor’un Süper Lig’de bugüne kadar gelmesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Kulübü nereye kadar götürebileceklerinin tartışılması gerektiği vurgusunda bulunan Çavuşoğlu, “Sonra kimse bu kulüp neden böyle oldu? Bu kulüp neden geriye gitti? Kimse bunun müzakeresini yapmasın. Biz Alanyaspor’a Alanya olarak ne veriyoruz, ne katıyoruz, ne kadar sahip çıkıyoruz? Bunu bir kere topyekun olarak masaya yatırmak lazım” ifadelerini kullandı. Stat doluluk oranlarıyla ilgili sitemde bulunan Çavuşoğlu, “Şimdi baktığımız zaman geçen sene ligi 5’inci sırada bitirdik. Bugün bakıyoruz, 2 bin 500-3 bin taraftar geliyor. Bu tribünlerin aslında dolması lazım. Bu kulüp şehrin kulübü. Çavuşoğlu’nun ya da Alanyaspor yönetiminin kulübü değil. Bizler bugün varız. Yarın bir başkaları buraya yönetecek. İnşallah bugünkü genel kurulumuzda kulübümüze ve uğurlu olur. Biz de yapmak istediklerimizi hep beraber yapmaya çalışırız” ifadelerini kullandı.
“DAYANMA GÜCÜMÜZ İMKANSIZ HALE GELDİ”
Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu ise, "Alanyaspor'un son 3 yıldaki borçları nedeniyle özel bir bankadan 100 milyon TL'lik limit açarak kredi kullanıyorduk. Faiz oranlarının yükselmesi nedeniyle de dayanma gücümüz, mücadele etme gücümüz imkansız hale geldi. Her zaman olduğu gibi yanımızda oldu. Bir devlet bankasından 11-12 gibi daha düşük oranda faizle görüşmemizi sağladık. Spor yasası gereği, gelirimizin yüzde 25'ini borçlanabiliyoruz. Kulübümüzün bir önceki yıl geliri yaklaşık 261 milyon TL olduğu için, 52 milyon TL temlikli kredi kullanabiliyorduk ancak bu da bize yetmiyor. Yasada olan bir diğer maddeye göre, gelirimizin yüzde 50'si oranında borçlanmak için genel kuruldan yetki almamız gerekiyor. Özel bankada bulunan borcumuzu kapatarak, geçeceğimiz devlet bankasında daha düşük faiz ödeyerek yaklaşık 12,5 milyon TL katkı sağlayacağız. Sizden istediğimiz yetki budur" dedi. 
Konuşmaların ardından kulübün alacak ve gelirlerinin devir veya temlik edilebilmesi ve borçlanmasıyla ilgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 


“ALANYASPOR'A YARDIM ETMEK MEMLEKET GÖREVİDİR” 
Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen kulübün eski başkanlarından Nazmi Reisoğlu ise şöyle konuştu: “Kulübümüz 74 yıldır liglerde mücadele ediyor. Günümüz şartlarında arkadaşlarımız büyük fedakarlıklar yaparak takımımızın Süper Lig’de yer almasını sağlıyor. Alanyaspor’a her konuda yardım etmek bir memleket görevidir.”


“ÜYELERDEN PARA TOPLANSIN”
Emniyet teşkilatından emekli Kemal Tongur ise yaptığı konuşmasında, “Büyük kulüpler ve Anadolu kulüpleri üye aidatları topluyor. Bizim de üye olarak Alanyaspor'a katkımız olsun” diye konuştu. 


“TESİSLER HALA YAPILMADI”
Kulüp üyelerimizden, spor yorumcusu ve köşe yazarı Uğur Veysel Okşar da söz alarak, “Alanyaspor’un Mahmutlar Tesisleri hala yapılamadı. Nedense bu konuda herkes susuyor. Bu gerçekten içler acısı bir durum. Bu tesisler Alanyaspor’un marka değerini yükseltecek ancak herkes uyuyor. Bu konuyu dile getirmek istedim” ifadelerini kullandı. 


“BAŞKAN BÖCEK'E SORALIM”
Kulüp üyelerimizden, Şimşekler Taraftar Grubu Lideri Fatih Arslan ise, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e taraftar grupları olarak gidip, ‘Alanyaspor Tesisleri neden yapılmıyor?’ diye açıksa soralım. Alanyaspor ile Antalyaspor’un ayrılmaması lazım. Tesis inşaatı bir başlıyor bir duruyor. Taraftar grupları ile birlikte sayın başkanla konuşalım” dedi. Genel kurula protokol, kulüp üyeleri, davetliler ve basın mensupları katıldı. - Mehmet AL