Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Takımlar lige hazır bir şekilde girmenin planlamasını yaparken, bir yandan da transfer hareketliliği hız kazandı. Medyascope Spor Servisi’ yeni sezonda takip edilmesi gereken beş takımı derledi. Konyaspor, Antalyaspor, İstanbulspor, Ümraniyespor’un bulunduğu listede Alanyaspor’a da yer verildi.

Süper Lig’de yeni sezonda dikkatle izlenilmesi gereken bir ekip olarak geçtiğimiz birkaç sezonda olduğu gibi Alanyaspor’un da yer aldığı belirtilen değerlendirmede “Geçtiğimiz sezonu Francesco Farioli yönetiminde beşinci sırada tamamlayan Akdeniz ekibi, bu yılda kurduğu istikrarlı yapı ve güzel oyunla birlikte dikkatle takip edilmeli” ifadelerine yer verildi.

ZİNEDİNE FERHAT, LİGDE İZ BIRAKABİLİR

Ekibin turuncu yeşil takım ve teknik adam Farioli hakkında değerlendirmesi şöyle:

Geçtiğimiz sezon kadroda kiralık olarak yer alan Emre Akbaba, Joao Novais gibi etkili isimlerin yanı sıra Juanfran ve Serkan Kırıntılı’yı kaybeden Alanyaspor, yaz transfer döneminde Fransa’nın Nimes takımından Zinedine Ferhat’ı kadrosuna katarak önemli bir transfere imza attı. Nimes takımı ile Fransa’da önemli performanslara imza atan 29 yaşındaki futbolcu, Alanyaspor hücum hattının çehresin tek başına şekillendirerek, ligimizde iz bırakacak performanslara imza atabilecek seviyede. Bunun yanı sıra Alanyaspor kadrosunu Jure Balkovec, Oussama Targhalline ve genç sağ bek Yunus Bahadır ile güçlendirdi.

FARİOLİ İLE ŞAMPİYONLUK YARIŞI…

Genç teknik adam Francesco Farioli yönetiminde ligin en şahsına münhasır futbollarından birisini oynayan Alanyaspor, yeni sezonda da etkili ve ısrarlı bir pas futbolu izlemek isteyenler adına en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik Türk futboluna kazandırdığı birçok yerli ve yabancı futbolcular ile birlikte yeni yetenekleri sahada izleyebilmek adına da en iyi opsiyonlardan birisi.

Geçtiğimiz sezonun kış aylarında takımın başına geçen Francesco Farioli ile birlikte kamp geçirme fırsatını da yakalayan Alanyaspor çok fazla değişikliğe gitmediği kadrosuyla birlikte, oyununu bir üst seviyeye çıkartarak şampiyonluk yarışına girip giremeyeceği de ayrı bir merak konusu.

Yurtdışında da sıkıcı takip edilen Farioli Hoca’nın teknik direktörlük kariyerinde bir üst basamağa çıkıp çıkamayacağı da bu sezonki performansıyla geleceğe dönük bir projeksiyon olabilir. – Haber Merkezi