Deplasmanda oynanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında ev sahibi ekipte kırmızı kart gören Erdal Güneş’te “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.  

PFDK’ya sevk edilen Alanyaspor için TFF’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 

“ALANYASPOR Kulübü'nün 08.11.2015 tarihinde oynanan GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR-ALANYASPOR PTT 1. Lig müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

4500 TL para cezası kapıda

Alanyaspor’un hafta sonu oynanan Gaziantep Bş. Bld. Spor mücadelesinde 6 oyuncunun sarı kart görmesi sonucu para cezası kapıda.

Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. Maddesi gereği PFDK’ya sevk edilen turuncu yeşilli ekip, İlgili maddenin; “1. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 750 TL, kırmızı kart için 1.500 TL para cezası verilir” ibaresine göre 6 oyuncusu sarı kart gördüğü için TFF’ye toplamda 4500 TL para cezası ödeyecek.

4 kulüp 5 futbolcu da PDFK’da

TFF’den yapılan açıklamada ayrıca, Gaziantep ve Alanyaspor’un haricinde 4 kulüp ve 5 oyuncu da PFDK’ya sevk edildi. 

Karşıyaka ile Göztepe kulüpleri, İzmir derbisindeki sahaya olayları, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile talimatlara aykırı hareket gerekçeleriyle disipline sevk edildi. Göztepeli futbolcu Barış Başdaş da kural dışı hareketi nedeniyle disipline gönderildi. Bunların dışında Şanlıurfaspor, Yeni Malatyaspor ve Giresunsporlu futbolcu Herve Chiristian Tchami Ngangoue, 1461 Trabzon oyuncusu Yoann Axel Cyriac Arquin, Kardemir Karabüksporlu Recep Aydın’da çeşitli nedenlerle PFDK’ya sevk edildi.