Süper Lig’in 24. haftasında Alanyaspor, Galatasaray’ı konuk etti. Bahçeşehir Okulları Stadyumu’ndaki karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetti. 
Karşılıklı ataklarla başlayan maçın ilk dakikaları dengeli geçti.

İlk yarının son anlarına doğru temponun arttığı mücadelede ev sahibi Alanyaspor 39. dakikada öne geçti. Sağ kanattan Novais’in ceza sahasına ortasına iyi yükselen Eduardo’nun kafa vuruşunda top kalecinin sağından filelerle buluştu. 


Alanyaspor 1-0 öne geçerken bu golden 2 dakika sonra 41. dakikada ceza sahası yayının hemen önünde Kerem Aktürkoğlu’nun sert şutunda, top defansa çarparak ağlara gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona ererken ikinci yarıda da gol skor değişmedi. 
Alanyaspor bu beraberlikle birlikte Teknik Direktör Francesco Farioli ile çıktığı 5 maçta yenilgiyi yüzü görmedi. Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, 3 maç sonra ilk puanını almış oldu. 
HAKEMDEN İKİ KIRMIZI 
Karşılaşmanın 72. dakikasında Alanyaspor’da Juanfran, Babel’in kafasına kadar ayağını kaldırınca hakem Kalkavan, kırmızı kartını gösterdi. Sahada 10 kişi kalan Alanyaspor’da kulüp yöneticisi Mevlüthan Çavuşoğlu da yedek kulübesindeki itirazlarından dolayı kırmızı kart gördü. – Kemal Cengiz