İlk devrenin son maçı olan Süper Lig’in 21 haftasında Alanyaspor, MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Sağanak yağmur altında ve ıslak zeminde oynanan mücadelede her iki takım da zor anlar yaşadı. 
Maça hızlı başlayan konuk ekip golü erken buldu. Henüz 3. dakikada ani gelişen Ankaragücü atağında sağ kanattan Saba Lobhanidze'nin ortasıyla arka direkte topu kontrol eden Paintsil'in şutu ağlarla buluştu. 
Alanyaspor, beraberlik arayışlarını sürdürürken 28. dakikada ikili yeniden sahneye çıktı.  Lobhanidze'nin pasında topla buluşan Paintsil topu ağlara yollayarak skoru 2-0 yaptı.
Sahasında mağlup durumunda olan Alanyaspor'da 38. dakikada Bakasetas'ın vuruşunda top Ankaragücü savunmasından döndü. Önüne düşen meşin yuvarlağı Salih Uçan, düzgün bir vuruşla filelere gönderererek durumu 2-1'e getirdi.
Soyunma odasına mağlup olarak giren Alanyaspor, maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf oldu. 54. dakikada ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Bakasetas'ın sert vuruşu beraberliği getirdi.
Bu golle morallenerek hücum ve baskısını artıran turuncu yeşilli takım 62. dakikada Salih Uçan'ın pasıyla buluşan Babacar'ın golü ile öne geçti. 
Ancak üç dakika sonra korner vuruşu sırasında Fatih Aksoy'un kendi kalesine attığı gol ile Ankaragücü, beraberliği yakaladı.
Karşılıklı atakların yeniden başladığı maçta tempo yeniden yükseldi. 
79. dakikada ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Moubandje'nin kaleye sert bir şekilde gönderdiği şut ağlarla buluştu. Bu golle 4-3 öne geçen Alanyaspor, muhteşem bir geri dönüş ve mücadele ile sezonun ilk devresini galibiyetle tamamladı. 
Alanyaspor, bu galibiyetle puanını 34 yaparak 5. sıraya yükseldi. Ankaragücü ise 18 puanla 19. sırada kaldı. - Kemal Cengiz