Oceanman Türkiye; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Keykubat sahilinde başlayan ilk gün yarışlarından 500 metre ‘Oceanman Kids’ çocuk mücadelesine 90 sporcu katıldı. Yarışa katılan tüm sporculara madalya verildi. 
Keykubat sahilinde başlayan final günü ise 10K Oceaman ve 5K Oceanman yarışları yapıldı. Zorlu parkurda yüzücüler için su yüzeyinde mola ve beslenme alanları oluşturuldu.
TAKIM YARIŞLARINDA İLK ÜÇ
34 takımdan 102 sporcu takım kategorisinde mücadele etti. Takım Yarışları erkeklerde 29 dakika 47 saniye ile birinci Baydırmanlar takımı, 33 dakika 39 saniye ile ikinci Alanya Yüzme 2 takımı ve 34 dakika 58 saniye ile üçüncü Ocean Turkey 2 takımı oldu. Kadınlarda 32 dakika 41 saniye ile Rus Team birinci, 33 dakika 32 saniye ile Woman Power takımı ikinci ve 35 dakika 26 saniye ile Alanya Yüzme 3 takımı üçüncü oldu. Karışık (mixed) takımlarda ise; 32 dakika 6 saniye ile birinci Ejderyalar takımı, 35 dakika 9 saniye ile ikinci Wolfpack Sport Clup 4 takımı ve 40 dakika 7 saniye ile üçüncü Deniz Aslanları takımı oldu.


OCEANMAN 2 KİLOMETRE ŞAMPİYONU; 
KADINLARDA VICTORIA GÜNEŞ,
ERKEKLERDE VIACHESLAV SEMHAIKIN

Oceanman 2 kilometre yarışlarında 269 sporcu yarıştı. Kadınlarda şampiyon 26 dakika 18 saniye ile Türkiye’ den katılan Victoria Güneş, 29 dakika 26 saniye ile ikinci Rusya’ dan katılan Irına Solomanita ve 31 dakika 15 saniye ile üçüncü Rusya’dan katılan Daria Firsova oldu. Erkeklerde ise galip; 26 dakika 44 saniye ile Ukrayna’dan katılan Viacheslav Semhaikin, 28 dakika 49 saniye ile ikinci Rusya’dan katılan Andrey Yerofeyev ve 31 dakika 49 saniye ile üçüncü Rusya’dan katılan Aleksey Gogonov oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurrahman Açıkalın, Oceanman Ceo’ su Fermin Egido, Organizasyon Direktörü Alper Şensan ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nü temsilen Sami Açıkalın verdi. 


EN YAŞLI SPORCULAR YARIŞA DAMGA VURDU
Her yaştan ve her seviyeden yüzücülerin yarıştığı organizasyonda en yaşlı çift yarışa damga vurdu. 70+ erkekler kategorisinde 1 saat 15 dakika 14 saniye ile yarışı tamamlayan Sami Gemicioğlu ve 70+ kadınlar kategorisinde 50 dakika 35 saniyelik süre ile yarışı tamamlayan Rabia Sevil Gemicioğlu çifti izleyenlerden büyük alkış aldı.
10K OCEANMAN BİRİNCİSİ 
ERKEKLERDE DOĞUKAN ULAÇ,
KADINLARDA ALEYNA SUNGUR

10K Oceaman yarışı erkeklerde birinci 2 saat 20 dakika 7 saniye ile Doğukan Ulaç, ikinci 2 saat 30 dakika 5 saniye ile Emre Erdoğan ve üçüncü 2 saat 34 dakika 45 saniye ile Sehran Kartal oldu. Kadınlarda ise birinci 2 saat 29 dakika 51 saniye ile Aleyna Sungur, ikinci 2 saat 45 dakika 19 saniye ile Fransa’dan katılan Tiffany Pierrejean ve üçüncü 2 saat 49 dakika 44 saniye ile Esra Nur Gökçek oldu.


5K OCEANMAN YARIŞININ KAZANANLARI
5K Oceanman yarışı erkeklerde birinci 1 saat 13 dakika 47 saniye ile Ukrayna’dan katılan Viacheslav Semhaikin, ikinci 1 saat 17 dakika 28 saniye ile Alanya Belediye’mizin sporcusu Emirhan Altıntaş ve üçüncü 1 saat 18 dakika 26 saniye ile Alanya Belediye’mizin sporcusu Mehmet Can Gülerdağ oldu. Kadınlarda ise birinci 1 saat 17 dakika 33 saniye ile Hilal Zeynep Saraç, ikinci 1 saat 20 dakika 10 saniye ile Berfin Karabey ve üçüncü 1 saat 20 dakika 42 saniye ile Yaren Karabey oldu.
DERECEYE GİREN SPORCULARA PLAKET VE MADALYALARI VERİLDİ
Ödül töreni Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in emeği geçen yetkililere teşekkür plaketi takdimi ile başladı. Dereceye giren sporcular plaket ve madalyalarını Eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurrahman Açıkalın, Oceanman Ceo’ su Fermin Egido, Gençlik İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, Organizasyon Direktörü Alper Şensan’ın elinden aldı. – Haber Merkezi