4 gün boyunca Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada; Türkiye, Danimarka, Fransa, Macaristan, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Romanya, Slovakya, Amerika, Irak ve Arnavutluk ülkelerinin sporcuları mücadele etti.

Kadınlar kategorisinde birinci Romanya, ikinci Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve üçüncü Macaristan oldu. Küçük erkekler kategorisinde Romanya birinci, Moldova ikinci ve Macaristan üçüncü oldu. U21 Karışık kategorisinde Romanya birinci, Irak ikinci ve Danimarka üçüncü oldu. Kıdemli erkekler kategorisinde Romanya birinci, Moldova ikinci ve Fransa üçüncü oldu. Kıdemli karışık kategorisinde birinci Romanya, ikinci Fransa ve üçüncü Danimarka oldu.

Şampiyonanın ödül töreni Damlataş Plajı Ayak Tenisi Sahası’nda düzenlendi. Dereceye giren ülkelere kupa ve madalyalarını Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Sunkur, Alanya Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, FIFTA (Uluslararası Ayak Tenisi Federasyonları Birliği) Başkanı Şevket Songur, FİFTA Teknik Komite Başkanı Frederico Tavarez ve yetkililer verdi.