Yıldırım Akbulut ile Yıldırım Aktuna bir gazetenin ödüllü bulmacasını çözerler. Sıra çözülen bulmacanın gazeteye postalanmasına gelince kara kara düşünmeye başlarlar. Zarfın üzerine kimin ismini yazsak acaba? Çözüm önerisi Yıldırım Aktuna'dan gelir. "Önce  zarfın üzerine senin ismini yazalım, sonra benimde soyadımı yazıp öyle gönderelim" deyince Yıldırım Akbulut sevinerek kabul eder.
1935 yılında Erzincan da doğan Yıldırım Akbulut İstanbul Hukuk Fakültesini bitirince kısa bir süreliğine Erzincan Hal Müdürü olur. Hal Müdürlüğü yaptığı sırada Bir gün odasına yardımcısı girer. --Sayın müdürüm bir sürü matbu evrak birikti. Evrakları koyacak yer bulamıyoruz, isterseniz bir kısmını imha edelim deyince. Yıldırım Akbulut -- Tamam imha edin ama bunlar resmi evraktır. Birer fotokopisini alında öyle imha edin.
1983 yılında ANAP'tan meclise giren Yıldırım Akbulut İç İşleri Bakanlığı (1984-1987) TBMM Başkanlığı (1987_1989) yapan Yıldırım Akbulut, Turgut Özal Cumhurbaşkanı olunca, ipleri elinde tutmak isteyen Özal tarafından Başbakanlığa atanmıştır. Emanetçi Başbakan diye anılan bu döneme en çok hakkında üretilen Yıldırım Akbulut fıkraları damgasını vurmuştur.
Yıldırım Akbulut Başbakan olduktan sonra Turgut Özal ziyaretine gelir. Akbulut 'un İngilizce bilmediğini bildiği için --Yahu Yıldırım şu İngilizceyi öğren artık, birdaha ki gelişimde Seni kontrol edeceğim der. Aradan bir hayli zaman geçer. Özal Başbakanlık konutuna gelerek Yıldırım Akbulut' u ziyaret eder. Hoş beşten sonra "Nasıl Yıldırım İngilizce ile aran? Akbulut " gayet iyi "der. O zaman özel kalem müdürünü çağır bakalım. Akbulut dışarıya seslenir. " Mehmet kam hiır" özel  kalem müdürü odaya girer. Özal çok iyi der. Şimdi önder bakalım deyince. Akbulut odasından çıkar. Bu kez dışarıdan içeriye seslenir. "Mehmet kam hiır".
Yıldırım Akbulut asansörlü yeni bir eve taşınır. Akşam eve gelir tam asansöre binecek asansör 4 kişilik yazıyor. Bekler ki 3 kişi daha gelsin. Bu ara yemeğe geç kalır. Saime hanım niye geç kaldığını sorunca --Asansör 4 kişilik yazıyordu 3 kişinin daha gelmesini bekleyince geç kaldım der.
Yıldırım Akbulut İngiltere ziyaretlerinin birinde İngiliz Başbakanı Margareth Thatcerle ( Demir Leydi) birlikte Londra sokaklarında fayton gezisi yapıyorlarmış. Bu atlardan biri seslice yellenmiş  demir leydi nezaketen özür dilemiş. Akbulut "önemli değil bende atlardan biri yaptı zannettiydim" demiş.
Süleyman Demirel'e Yıldırım Akbulut için ne düşünüyorsunuz diye soran gazeteciye. Bulut buluttur bulutun akı da buluttur karasıda. Binaenaleyh üzerinde konuşmaya değmez.
Bugün 85 yaşında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunda (YİK) engin tecrübesiyle ülke yönetimine katkı sunmaya devam ediyor. Daha nice sağlıklı yılları olsun.