Siyasi tarihimizin sayfaları arasında dolaşarak ulusal mizahımıza katkı sunan milletvekili, bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı seviyesindeki politikacılardan anekdotlar aktarsak, en çok gülmeye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde içimizi ne güzel ısıtır diye düşündüm.
Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ile Süleyman Demirel arasında sıkı bir arkadaşlık bağı vardı. Aliyev sık sık ülkemizi ziyaret eder, uçaktan inince, "Menim gardaşım Süleyman, menim bacım Nazmiye” diyerek sarılıp öpüşürdü. 
Süleyman Demirel'in Azerbaycan'a yaptığı iade-i ziyaretlerin birisinde Bakü'de onuruna verilen akşam yemeğinde Haydar Aliyev övgü dolu sözlerle Demirel'i anlatırken konuşmasının sonunda, "Süleyman gardaşım dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı siyasi pezevengidir" diyerek kadehini kaldırır. (Pezevenk: Azeri dilinde başarılı, yetenekli) Bu sözler Demirel'in heyetinde bulunan basın mensupları arasında gülüşmelere yol açar. Konuşma sırası Demirel'e gelince Azerbaycan ile Türkiye arasında dostluktan öte kardeşlik vurgusuna değinir. İki ülke arasındaki iş birliğinden falan söz eder. Sözlerinin sonunda Haydar Aliyev'e dönerek diplomatik bir nezaketle, "Sen de az pezevenk değilsin" der.
Tansu Çiller başbakanlık yaptığı dönemlerde yaptığı gafları ile ünlüdür:
 - Mesut Yılmaz iktidarsızdır. (Meclis kürsüsünden)
- Mübarek Kurban Şeker Bayramınız kutlu olsun. (Bayram mesajı)
- Merhaba asker! (Belediye zabıtasını selamlaması)
- Sivas’ı il yapalım mı? (Sivas zaten il)
- Cenab-ı Allah'ı size emanet ediyorum. (Kırıkkale mitingine veda ederken)
- Futbol takımınızı Birinci Lig’e çıkaralım mı? (O yıllar Samsunspor Birinci Lig’de)
 - Kır atın yemini verecek misiniz?  
  - Vereceğiz. 
 - Biz de sizin yeminizi vereceğiz.
- Bu bacınız Trabzon'u Akdeniz’in incisi yapacak. (Trabzon mitinginden)
Tansu Çiller, Erzurum mitinginde kürsüye doğru ilerlerken, hayranlarından birisi, "Senin bıdığını yiyeyim" diye bağırır. (Bıdık: Erzurum yerelinde kadın cinsel organı) Tansu Çiller yanındaki yetkiliye soruyor: "Ne diyor?" Yetkili utanarak geçiştirmek istiyor: "Sayın Başbakanım sizi sevdiğini anlatmak için ciğerini yerim demek istedi." Tansu Çiller kürsüye çıkar, alanda toplanan kalabalığa seslenir. Miting alanından veda ederken, "Sevgili Erzurumlular, dadaşlar bu ablanızın bıdığı sizlere feda olsun" diyerek kürsüden iner.
Turgut Özal ile ilgili bir anekdotla bitirelim yazımızı.
Özal bir gün muhalefete dönerek,
"Küçük Turgut'a anlatın, biraz da küçük Turgut’la uğraşın" der.
Muhalefetten yanıt gecikmez:
"Küçük Turgut’la Semra Hanım uğraşsın."
Bu haftalık benden bu kadar. Sevdiyseniz önümüzdeki haftalarda siyasi tarihimizin kahramanlarından anekdotlar aktarmaya devam edebiliriz.
GÜLÜCÜKLER YÜZÜNÜZDEN EKSİLMESİN.