Seveni de çok sevmeyeni de… 

Yulaf genel olarak birer güç kaynağı olarak görülür. Sağlıklı bir sindirim sistemi için harika bir lif kaynağıdır. Aslında pek de sıradan sayılmayan yulaf, beta glukan adı verilen özel bir life sahiptir. Bu da kolesterol seviyesinin düşürülmesinde yardımcı olur. Yulaf aynı zamanda B, E vitamini açısından zengindir.

KALSİYUM !! 

 İçerisinde süt ya da yoğurt olmadan bir yulaf kasesi hazırlayamazsınız. İster yoğurt ile ister süt ile tercih edilebilir. Süt, çok sevilen kremsi yapının oluşmasını sağlar ve besleyiciliğini artırır. Kemikleri güçlendiren kalsiyum  açısından da önemli bir yere sahiptir. 

YULAF LAPANIZI CANLANDIRIN….
 
Yulaf lapanızın besleyiciliği ve tadını zenginleştirmek için süslemeler yapabilirsiniz. Kasenin içerisine badem/ fındık eklemek sabah kahvaltısında sağlıklı yağlar kullanmak açısından önemli. Taze meyveler de şeker eklemeden tatlandırmanın en harika yoludur. Ayrıca yoğurt ile de yapılabilir.
 
Ayrıca her zaman kahvaltıda değil, atıştırmalık öğün hazırlamada da kullanılabilir. 
Yulaflı kabak mücver 
Malzemeler
* 2 orta boy kabak
* 2 çorba kaşığı lor peyniri 
* Bir tutam maydanoz, dereotu, taze nane
* 1 adet yumurta
* 1-2 adet taze soğan
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi (un yerine)
* Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları rendeleyin, diğer tüm malzemeleri doğrayın. Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip malzemeyi yayın. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 
Püf noktası: Yulaf ezmesini diğer malzemeler ile karıştırmadan önce yarım çay bardağı sıcak su ile ıslatıp şişmesini bekleyin. Mücveriniz çok daha doyurucu olacaktır. 
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun