İnsanoğlu yaradılışı gereği çok özel duygulara sahip. Bazen ağlar, bazen güler, bazen üzülür, bazen sevinir. Bunun gibi onlarca duyguya sahiptir. Karni aç olsun yanındakinin isteyebilir. Su ihtiyacı olsa gider çeşmeden içer. Başı ağrır eczaneye girer ilaç alır vs. Lakin diğer canlılar duygularını insanoğlu gibi ifade edemez. Bitkiye su vermezsen solar, kurur. Ancak o zaman anlarsın bir şeylerin eksik olduğunu. Hayvanı beslemezsen birkaç gün içinde ölür gider. 

Yaşadığımız bu dünya sadece bizim değil. Canlı ama duyguları olmayan bitki ve hayvanlara özen gösterelim. Yanımıza gelen hayvanları anlamaya çalışalım. Ya sevgi istiyordur ya acıkmıştır ya susamıştır ya da bir yeri ağlıyordur. Belki yardım istiyordur. Onları anlamaya çalışalım. Günlük mamalardan arabada, iş yerinde motosikletin altında vs. Az da olsa bulunduralım. Hem sevabı çok fazla olur hem de hayvanın önüne konulan mamayı iştahla yemesi vücuttaki endorfin hormonlarının yüksek oranda salgılanmasını sağlar. Bu da insanları mutlu eder. 

Kuruyan bitkilere su verelim. Toprak temizliğini yapıp dal ve çiçek bakımlarını yapalım. Onlarla konuşalım. Size cevap verdiklerini, yeşerip çiçekleri gürleşince anlarsınız. Evinizin, iş yerinizin önüne bir kap su, mama koyun. Kedi ve köpekler faydalansın. Kuşlar için yollara bulgur ve buğday çileyin. Unlu mamulleri denize dökün. Deniz canlıları faydalansın. Bunun gibi onlarcasını yapabilirsiniz. Bu dünyada yalnız değiliz. Hem kendimize hem de çevremizdeki sessiz dostlarımıza iyi bakalım. Birbirimize ihtiyacımız var. 
Selametle…