Karabük Sipahiler Köyü İmamı Yusuf Ziya caminin içinde bulunan küçük odada bir kadınla baş başa olduğu, imamın eşi tarafından camiye yapılan bir baskınla ortaya çıktı.

Bu gazete haberi bana bir imam fıkrasını anımsattı. Umarım hoşunuza gider.

Bir gün imam camide kadınlara vaaz veriyormuş. Kadınlardan birisi sormuş, "Hocam, bir mühendisle zina suçu işlersem cehennemde kaç yıl kalırım?"

İmam, "En az 5 yıl cehennemde kalırsın."

Kadın, "Peki hocam, ya doktorla zina yaparsam cehennemde kaç yıl kalırım?"

İmam, "En az 4 yıl kalırsın."

Kadın, "Anladım hocam, bir avukatla zina suçu işlersem cehennemde kaç yıl kalırım?"

İmam, "En az 7 yıl" der.

Kadın, "Peki hocam, imamla yatarsam cezam ne olur?"

İmam, "Seni seni, sen cennete gitmek istiyorsun."

İKTİDAR SÜPERMARKETE KARŞI.

Ferhan Şensoy'un yazıp yönettiği "Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı" adlı müzikal oyunda, kurulmaya başlayan süper marketlere karşı mahalle bakkalını ayakta tutmaya çalışan bakkal teyzenin, bakkal amcanın hikayesidir anlatılan.

Onlar mahallemizin bakkal amcalarıydı.

Mahalleyi, mahalleliyi bilirlerdi. Adres ondan sorulurdu. Veresiye defterleri kabarık olurdu.

Apartman balkonundan sarkıtılan sepetin kime ait olduğunu, kimin hangi gazeteyi okuduğunu, kimin hangi sigarayı içtiğini bilirlerdi.

Gazete kuponlarından ansiklopedi, tabak, çanak, televizyon edindiğimiz, "Aman bakkal efendi benim gazeteyi ayırmayı unutma. Akşama hanımla papaz olmayalım" dediğimiz günler geride kaldı.

Her mahallenin ortasına açılan bu üç harfli marketler bakkal ablamızı, bakkal amcamızı elimizden aldı. Bu üç harfli marketler iktidara yakınlığı ile bilinir. Kendilerini İslami konumda gördükleri için alkollü içki satmazlar. Bu iktidar döneminde iyice semirdiler. İnanılmaz karlar elde ettiler. Neredeyse gıda piyasasının tamamına hakim oldular.

Ortada inanılmaz bir enflasyon dalgası var. Gıda fiyatları uçmuş. İnsanlar evine ekmek götüremiyor. Ucuz ekmek almak için Halk Ekmek büfeleri önünde uzayan kuyruklar… Semt pazarlarında akşam üzerleri sağlam meyve sebze bulmak için çöp karıştıran insanlar…

İktidar yüksek enflasyon karşısında çaresiz…

TÜİK Başkanı’nı değiştirmekle de enflasyon göstergeleri bir türlü iktidarın istediği gibi olmuyor. İktidar bir seçime gidiyor, "Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim." "Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla, bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz " diyen Erdoğan, hızla artan enflasyon karşısında çaresiz kalınca bunun sorumlusu Üç Harfli Süper Marketler diyerek topu taca attı.

İktidar seçim arifesine girdiğimiz şu günlerde süper marketlere gözdağı vererek gıda fiyatlarını baskılamak istiyor. Serbest piyasa kurallarının işlediği bir ülkede ne kadar başarılı olur bilemem.

Belki de Tek Adam Yönetiminin köprüden önceki son çıkışı olacak bu.