Devletler arası savaş kavramı tarihin tozlu sayfalarında kaldı. Artık sorunlar masa başı diplomasiyle çözülüyor derken birdenbire sabah bir kalktık Rusya-Ukrayna savaşı başlamış. Rusya, Ukrayna’yı vuruyor. Arkasında dünyanın ekonomik gücü Çin var. Bu da destek bakımından yeter artar. Hem ekonomik yaptırımları hem de askeri anlamda epeyce Rusya’ya yol aldırır. Bunun rahatlığıyla Putin emir verdi, savaş başladı.

Gelelim Ukrayna’ya. Hem bağlı bulunduğu AB hem de NATO arkasında! Sadece söylemlerle arkasında.Ne bir yaptırım ne bir askeri güç kullanma ne bir kara, hava, deniz desteği… Gücün karşısında hepsi pustu kaldı.

Kendinle baş başa kaldın. Arkadaşların sana saldıranları kınamaktan öteye gidemedi. Bu savaş en net şunu gösterdi. Herkes birbirine gebe. Bana dokunmayan yılan çok yaşasın mantığıyla üç maymunu oynuyorlar. Köprü, otoyol, fabrikalar vs. tamam da en önemlisi gösterdi ki savunma sanayine yatırım yapacaksın. Mühendise, mimara yatırım yapacaksın. Beyin göçüne izin vermeyeceksin. Herhangi bir saldırı karşısında ondan, bundan yardım dilenmemek için kendi elinle sağlam taşları oturtacaksın. Yerli ve milli kavramına çok güveniyorum. Umarım bize anlatıldığı gibidir. Tohumlarını şimdi ekelim, gelecekte verdiği meyveler bizi koruyacaktır.