Sahuru İhmal Etmeyin
Günlük hayatımızda nasıl az az, sık sık beslenmek gerekiyorsa ramazanda bunu sürdürmeliyiz. Gün boyunca alamadığımız besin öğesi ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız. Bunun için öğün sayısı artırılmalı ve mutlaka sahura kalkılmalı. Sahurda yeterli sıvı alınmalı, aşırı yağ ve tuzlu besinler tüketilmemeli. Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yiyip yatmanın son derece zararlı olduğu unutulmamalı.

SAHURDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? 
* Aşırı yağlı kızartmalar tercih etmeyin. Bu kızartılmış besinler çabuk acıkmanıza yol açarak susamanıza da neden olabilir.
* Sahurda hafif kahvaltı türü yiyecekler tüketmeyi tercih edin. Sizin istediğinize bağlı olarak miktarını da arttırabileceğiniz yumurtayı ister haşlanmış ister omlet yada az yağlı menemen olarak da tercih etmek daha uzun tok kalmanıza yardımcı olur.
* Sebzeler her öğünde olduğu gibi sahurda da en sağlıklı besinler arasında yer alır. Semizotu, salatalık, roka, havuç, mor lahana, kıvırcık ve tere gibi sebzeler vücuda su veren gıdalardandır.
* Mantar da bir diğer tok tutan sebzelerdendir. Az yağda yapacağınız mantarlı bir omlet tok kalmanızı sağlayabilir.
* Tüketeceğiniz yiyecekler kadar karbonhidratlarda önemlidir. Beyaz ekmek tüketmek yerine posa oranı daha yüksek tam buğday, çavdar ya da çok tahıllı ekmekler tercih edilmelidir.
* Sahurda börek, poğaça gibi karbonhidrat oranı yüksek besinler tüketerek daha fazla tok kalacağımıza inansak da bu tür besinler çabuk doyurup çabuk acıktıracaktır. Hatta buna ek olarak birde gün içinde susamanıza neden olacaktır.
* Sahurda bilinenin aksine haddinden fazla su içmek gün boyu susamayacağınız anlamına gelmez. Gün içinde alınmayan su tüketimini iftar ve sahur arasına yayarak en az 2-2.5 litre su içmelisiniz.