SES Alanya Şube Başkanı Ayata, sağlıkça şiddet olaylarını hatırlatarak “Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir ki, resmi rakamlara göre bile her gün 50 sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalmaktadır. Hastaneler artık sağlıkla değil şiddetle anılmaktadır. Mevcut sağlık sisteminde herkes mutsuz, en çok da sağlık emekçisi mutsuzdur. Sağlıktan mutlu olan tek kesim ‘Sağlıkta dönüşüm sayesinde oylarımız artmıştır’ diyenlerdir.” dedi. 
Ayata, olan biteni akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağının kalmadığını ve yaşanan bunca şiddet vakasına rağmen gerekli adımların atılmadığı için şiddetin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın da göstermelik olduğunu ifade eden Ayata, “Saldırganlar karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıkmaktadır. Sağlıkçılar şikayet ettiği için tekrar saldırıya uğrama kaygısı ile yaşıyorlar” diye konuştu. 
Sağlıktaki şiddetin sadece hasta yakınları ve hastalar tarafından değil, idari baskılar, mobbing, angarya çalıştırma, liyakatsiz yöneticilerin uygulamaları gibi de baş gösterdiğini söyleyen Ayata, “Sağlıkta Dönüşüm Programı, sağlık çalışanlarının canına kastetmektedir” dedi. 
Ayata, sağlık emekçilerinin özlük ve mali haklarında iyileştirme yapılmadığı için yurtdışını düşündükleri, memlekette kalanların da özel hastanelere gitmek zorunda kaldığını belirterek gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin bir an önce son bulması için adımların atılması gerektiğini vurguladı. 
Açıklamasının sonunda Ayata, “Bizler şiddete, şiddeti özendiren tüm politikalara karşıyız. Bu sistemin kendisi şiddeti doğurmaktadır. Sağlık emekçilerinin haklarını ve halkın sağlık hakkını koruyup geliştirecek başka bir sağlık sistemi mümkündür. Bu sistemi inşa edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi