‘Kontrollü normalleşme’ için illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık korona virüsü vaka sayılarını içeren haritanın son hali açıklandı. Birçok şehirde daha önce açıklanan kriterlere göre riskin yükseldiği gözlendi. 
BAKAN KOCA’DAN UYARI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre korona virüs risk haritasının güncellenmiş halini açıkladı. Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” dedi. 
BİRÇOK İLDE YÜKSELİŞ VAR
Haritaya göre büyükşehirlerde vaka sayıları artarken, İstanbul'da 100 bin kişide 89,99 olan 111, 57'ye çıktı. Samsun 100 binde 348,36 vaka ile artış sayısında birinci olurken Sinop, Ordu, Giresun ve Trabzon vaka sayılarının nüfusa göre en yüksek olduğu diğer iller oldu. Ankara ve İzmir'de yükseliş görülürken Şırnak ve Hakkari gibi düşük riskli illerde de vaka sayıları arttı.  
ANTALYA’DA 3,13’LÜK YÜKSELİŞ
20-26 Şubat tarihleri arasındaki verilere göre 100 bin kişide PCR test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 78.92 olan Antalya’da bu sayı 82.05’e yükseldi. Turuncu renk kategorisinde yüksek riskli iller arasındaki Antalya, son açıklanan veriye göre de yine yüksek riskli iller arasında yer alıyor. 
Antalya’nın komşuları Mersin’de bu rakam 91,57’den 100,82’ye çıkarak turuncudan kırmızıya dönüştü. Konya’da ise 119,28 iken 150,98 oldu.  – Haber Merkezi