Antalya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada Perşembe ve Cuma gününden itibaren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatı ile öncelik sağlık çalışanları olmak üzere korona virüs aşılarının vurulmaya başlanacağı duyurmuştu. Antalya geneline sağlık çalışanları için toplamda 25 bin 880 adet aşı geldiği bildirildi. Aşı uygulaması il genelindeki, tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinde, sağlıklı hayat merkezlerinde ve aile sağlığı merkezlerinde 1 ay ara ile 2 doz şeklinde yapılacak. Yetkili ekipler tarafından Aşı Takip Sistemi olan tüm sağlık kuruluşlarına dün itibari ile aşı dağıtımının yapıldığı belirtildi.
TALİMAT BEKLENİYOR
Konuyla ilgili Gerçek Alanya’ya özel açıklama yapan Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, “Aşılar yola çıktı ve akşam saatlerinde müdürlüğümüzün deposuna geldi. Yalnız aşı takvimi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla belirlenecek. Ne zaman vurulmaya başlanacağını henüz bilmiyoruz. Tahminlerimiz cumadan itibaren aşılamanın başlanması yönünde” dedi. 
‘İLK ETAPTA 400 AŞI GELDİ’
Öncelikli olarak sağlık personellerinin aşılanacağını belirten Müdür Aldemir, “Aşı programı da Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek. Öncelikli olarak sağlık personelleri, ardından 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan kişiler aşılanacak. Sağlık Bakanı Koca’nın bu kapsamdaki talimatları bekleniyor. Alanya’ya ilk etapta hastanelerin dörtte biri miktarında yani yaklaşık 400 civarında aşı gelecek. Bugün de aşı almaya gideceğiz ve sürekli bir trafik olacak. İkinci doz da ilk dozdan bir ay sonra vurulacak” ifadelerini kullandı. - Gülşah Anak