1979’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunu belirten Erol Bıyık, “Çorum-İskilip’te ve Muş merkezde sağlık ocağı tabipliği yaptım. 1981’de ihtisası kazanarak Ankara Yüksek Lisans Hastanesi’nde üroloji ihtisasına başladım. 1984’te tayinim Alanya’ya çıktı. Burada evlenince ikinci mecburi hizmetim doğdu. 36 yıl, 2 Alanya Devlet Hastanesi’nde hizmet verdikten sonra geçen yıl ekim ayında emekli oldum. 10-12 ay dinlendikten sonra Alanya Yaşam Hastanesi’nde göreve başladım. Mesleğimi çok seviyorum. Emekli olmam bana boşluk yaşattı. Hastalarım arıyor, görüşlerimi alıyorlardı. Hala çalışmak istiyordum. Burada göreve başladım. Alanya’da yaşayanlara hizmet etmeye devam edeceğim. Yakın zamanda inşallah burada lazerle böbrek taşlarını kırma ameliyatları yapacağız. Kadınlarda idrar kaçırma ameliyatlarını yoğun olarak yapıyorum. Prostat hastalıklarını tedavi ediyorum” dedi.  
“BÖBREK RAHATSIZLIĞI OLAN BİZE GELMELİ”
Ürolojinin objektif bir branş olduğunu aktaran Bıyık, bu dalda tanı ve tedavinin kesin olduğunu söyledi. Bıyık, “Hem tanı hem de tedavide başarı oranı yüksek. Böbrek rahatsızlıkları ile ilgili olan hastanın bize gelmesi gerekiyor. Kadınlarda menopoza yaklaştıkça idrar kaçırma şikayetleri oluyor. Bunları basit bir ameliyatla tedavi ediyoruz. Erkeklerde prostat hastalıkları, mesane kanseri, testis kanseri olabiliyor. Çocuğu olmayan çiftlerden daha çok erkeklerin tedavisi bizi ilgilendiriyor” diye konuştu. 
“ARTIK AÇIK AMELİYATLAR ORTADAN KALKTI”
Hastalıkların tedavisinde yaşanan teknolojik gelişmelere de değinen Bıyık, “36 yıl önce böbrek taşları için açık ameliyat yapıyorduk. Hastayı yan tarafından bir karış büyüklüğünde keserek böbreği bulup taşı alıyorduk. Sonra dikip tekrar kapatıyorduk. Yine prostat ameliyatlarını açık yapıyorduk. Teknoloji o kadar değişti ki artık endoskopik cihazlarla doğul idrar borucuğuna girip böbreğin içine kadar görebiliyoruz. Buradaki tümörleri, taşları görebiliyor, endoskopik olarak tedavi edebiliyoruz. Prostatta son zamanlarda çok nadir açık ameliyat yaptım. Bunu endoskopik olarak yapıyoruz. İdrar borucuğundan girip prostatı küçük parçalara bölerek onu idrar torbasından dışarı alıyoruz. Teknoloji çok gelişti. Artık açık ameliyatlar ortadan kalktı. Bu tür ameliyatlar bu hastanede var. Aletleri gayet güzel. Cuma gününden bu yana 3 ameliyat yaptım” ifadelerini kullandı. 
“EN ÇOK TEKNOLOJİK DEĞİŞİM ÜROLOJİDE”
Üroloji bölümünü seçmek isteyen öğrencilere de seslenen Bıyık, bu bölümün objektif ve yeniliğe açık bir branş olduğunu vurguladı. Bıyık, “Genel tıbba baktığımızda belki teknolojik ve bilimsel olarak en fazla değişimin ürolojide olduğunu görüyoruz. 36 yıl önceki hekimliğimi şu anda uygulamıyorum. Güncel tıbba ayak uydurmam gerekiyor. Sık sık eğitimlere gitmek gerekiyor. Bu sadece kongre, toplantı için değil, bazen meslek içi eğitimlere de katılıyorum. Kendimi yeniledim ve güncel tıbbı hiçbir zaman bırakmadım. Onun için buradayım. 36 yıl önceki mesleki bilgilerim ile kalsaydım şu anda yolcu hekimliğini yapamazdım” dedi. 
“HER ZAMAN HİZMET VERMEYE HAZIRIZ”
Alanya Yaşam Hastanesi’nde 09.00-18.00 saatleri arasında, cumartesi ise 15.00’e kadar hizmet verdiğini belirten Bıyık, “Hastalar bu süre içinde geldikleri takdirde ameliyatta olmadığım süreçte beni bulabilirler. Her zaman hizmet vermeye hazırız. Acil vakalar için yine buradayız” diye konuştu. – Haber Merkezi