ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın avukatları Yusuf Pakır ve Tutku Acar, son zamanlarda sistematik olarak ALKÜ EAH ve yönetimini ‘yıpratma politikası’ ile yayın yapan basın kuruluşu hakkında Basın Konseyi’ne yapılmış olan başvurunun neticesi ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptılar.
Söz konusu kuruluşunun ALKÜ EAH, Başhekim Lakadamyalı ve hastane yönetimini hedef alan 26 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 25 Ağustos 2021 tarihine kadar 54 adet haber yaptığını belirten avukatlar, “Burada bir art niyet olduğu çok açıktır. Suç unsuru olduğunu değerlendirdiğimiz ve gerçeğe aykırı yapılmış olan birçok haber için Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İlgili medya hakkında açılmış olan davalar ve soruşturması devam eden dosyalar da mevcuttur. Akabinde 13 Ağustos 2021 tarihinde Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın Basın Konseyi’ne yapmış olduğu başvuru neticesinde, 11 Eylül 2021 tarih 2021/33 dosya numarası ile Basın Meslek İlkelerinin 4, 6 ve 16. Maddelerinin ihlal edildiği yönünde oy birliği ile söz konusu basın kuruluşunun yönetim kurulu başkanı ve köşe yazarı hakkında kınama kararı verilmiştir. Basın Konseyi’nin kararları içtihat niteliğinde olup haklılığımızı perçinleyen bir karardır. Dolayısıyla bundan sonra aleyhe ve gerçeğe aykırı yapılan her haber ile ilgili bütün yasal haklarımızı; gazete manşetlerinde değil,  hukuk önünde ve resmi kurumlar nezdinde yapılacağı bütün kamuoyuna duyurulur.” dediler. 
İŞTE İHLAL EDİLEN İLKELER 
Basın Meslek İlkeleri 
4. madde: “Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez”
6.madde: “Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanamaz” 
16. madde “Basın organları yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyar”
– Haber Merkezi