Tüm dünyada olduğu gibi Alanya’da da umutla beklenen pandemi aşısı geçtiğimiz hafta ilk olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Lakadamyalı’ya, ardından da sağlık çalışanlarına uygulandı. Korkulduğu gibi bir yan etki ile karşılaşılmadığını belirten Başhekim Lakadamyalı, aşıdan sonraki süreci Gerçek Alanya’ya anlattı. 
‘ÇOK CİDDİ BİR YAN ETKİ BEKLEMİYORUZ’
Salgın mücadelesinde yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Lakadamyalı, “Salgın mücadelesinde yeni bir dönem bu aşı. Aşıdan daha güçlü bir silahımız, ilacımız yok, biliyorsunuz. Dolayısıyla Covid-19 pandemi mücadelesinde en önemli çözüm yolu aşı olarak gözüküyor. 14 Ocak 2021 tarihinden itibaren aşılamaya başladık. Bin 300’ün üzerinde aşılama gerçekleştirdik ve şu ana kadar aşı yerinde ağrı ve hafif baş ağrısı dışında kötü bir yan etki ile karşılaşmadık. Bildiğiniz üzere Çin menşeili bir aşı kullanıyoruz ve bu aşı teknoloji olarak güvendiğimiz bir aşı. Bu anlamda çok ciddi bir yan etki beklemiyoruz. Tabii milyonlarca doz aşı yapıldığında bir yan etkinin olup olmayacağını hep birlikte izleyip göreceğiz” dedi.
‘KIZAMIK, SUÇİÇEĞİ VE KABA KULAK AŞILARINA BENZER YAPIDA’
Güvenlik açısından kendilerini ürküten bir detayın olmadığına vurgu yapan Başhekim Lakadamyalı, “Pandemi aşısı teknoloji olarak çocukluğumuzdan bu yana olduğumuz suçiçeği, kaba kulak ve kızamık aşılarına benzer bir yapıda. Bu anlamda güvenlik olarak bizi ürküten bir yanı yok. Dediğim gibi pandeminin hepimiz son bulmasını istiyoruz. Özgürlüklerimiz kısıtlandı, sağlığımız tehlike altına girdi. Toplumsal aşı gerçekleşmeden bu tehdidin ortadan kalkması pek mümkün gözükmüyor. Önümüzdeki tünelin sonundaki ışığı da aşı oluşturuyor. Süreç ve aşı takvimi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bizzat açıklanıyor. Biz de bu aşamada bize gelecek olan talimatı bekliyoruz. Biliyorsunuz ikinci kademede aşılanacak gruplar açıklandı. Aşılama grubundaki kişilere SMS yoluyla mesajlar ulaşacak. O mesaj doğrultusunda kişiler Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevularını alacaklar. Biz de o doğrultuda randevuyla gelen kişilerin kimlik kontrollerini yaptıktan sonra aşılama faaliyetini yürüteceğiz. Heyecanla diğer sürecin başlamasını bekliyoruz. Ümit ederim ki 2021 yılı 2020 yılına göre daha güzel, maskesiz, mesafesiz, sevdiklerimizle kucaklaşabileceğimiz, sağlık dolu, huzur dolu bir yıl olur” ifadelerini kullandı. - Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim