Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu'nun koronavirüs aşısı olmasından sonra bugün ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de Covid-19 aşısının ilk dozu sağlık personeline uygulanmaya başladı. ALKÜ’de kurulan aşı odasında gerçekleştirilen aşı çalışmasında ilk doz Başhekim Hüseyin Lakadamyalı’ya ve ardından hastanenin yönetim ekibine uygulandı.
‘HALKIMIZI DA KISA SÜRE İÇİNDE AŞILAMAYA BAŞLAYACAĞIZ’
Aşının ardından açıklama yapan Başhekim Lakadamyalı, “Değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın katkılarıyla oluşturulan aşı alanındayız. Hastanemizin rol modeline göre 20 adet aşı odası oluşturuldu. Bu sabah il sağlık müdürlüğümüzden gönderilen aşılar elimize ulaştı. Sabah itibariyle aşılamaya başladık.  Son 1 yıldır özgürlüklerimiz sağlığımız koronavirüsün yol açtığı riskler nedeniyle oldukça kısıtlanmıştı. Aşı bizim için çok önemliydi. Aşı bu hastalıkta mücadelede en önemli silahımızdı. Sayın Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun girişimiyle aşılama faaliyetleri  tüm yurtta ve Alanya’da başlamış oldu. Öncelikle 2021 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Halkımızı da kısa bir süre içerisinde aşılamaya başlayacağız. Bununla ilgili takvim yine sayın sağlık bakanımız tarafından ilan edilecektir. Yine toplum aşılamasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.
‘ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN İSTEĞE BAĞLIDIR’
Başhekim Lakadamyalı gazetecilerin sorusu üzerine ise şunları söyledi: “Hastanemiz çatısı altında çalışan tüm çalışanlar sağlık çalışanları olarak kabul ediliyor. 1200 adet aşı merkezimize ulaşmış bulunmaktadır. Bu aşı çalışanlarımız için isteğe bağlıdır.Tüm çalışanlarımızı hızlı bir şekilde aşılamaya gayret edeceğiz.” 
‘ŞEMAMIZ HAZIR’
ALKÜ Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Fatmanur Pepe ise “Alanya eğitim ve araştırma hastanesi olarak aşılama çalışmalarına başladık. Şuana kadar sıkıntılı giden bir süreç olmadı. Sistem işliyor.  28 gün arayla  2 doz aşılama planladık.  Sistemimiz, şemamız başlamış durumda. Kendi personelimiz bittikten sonra  toplumsal aşılamaya da başlayacağız. Herkese hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. –Mehmet Al