Alanya ile birlikte bazı illerde Covid-19’a yakalanan hastalara son kullanma tarihi geçmiş ilaç verildiği iddiaları gündeme geldi. İlaçlarla ilgili bazı vatandaşlar CİMER’e şikayette bulunurken, konuyla ilgili konuşan İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, vatandaşları rahatlatan açıklamalarda bulundu. Aldemir, “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bu ilaçlara ruhsat veriyor. Bu kurum Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki yetkili kurumu. Bakanlık bu ilaçların laboratuvarda denetimlerini yapıp sonraki planlamasını buna göre yapıyor. Bir barkod yapıştırarak değil. Bir ilacın etkinlik düzeyi önemli. İlacın etkinliği son kullanma tarihinden sonra her geçen ay bir miktar azalmaya başlıyor. Vatandaşın kafasını karıştıranlar var. Üzerindeki barkodla uzatıldığı, işte böyle olur mu diyenler var ama barkodu yazmadan önce bakanlık zaten bunların testlerini laboratuvarda yapıyor. Etkinlik düzeyini ölçtükten sonra bu uzatma işlemi yapılıyor. Dolayısıyla hiçbir yan etkisi de yok. Tam tersine etkileme imkanı yok ki bakanlık kurumuna yaptırarak bu işlemi yapıyor. Yani sıkıntı yok” dedi.
“GÜVENLE KULLANABİLİRSİNİZ”
Vatandaşın kendilerine verilen ilaçların üzerindeki etiketi kaldırdığında başka bir tarih çıktığını söylemeleri hakkında da konuşan Aldemir, “Zaten o şekilde geliyor. Bu ilaçların satılması şu anda yasak. Piyasada yok. Hepsini Sağlık Bakanlığı firmalara ürettirip kendisi ücretsiz olarak dağıtımını yapıyor. Dolayısıyla bunların da testini yapan kurum da yine Sağlık Bakanlığı. Bu etiketi yapıştıran da bakanlık. Onun için güvenle kullanılır. Biz de o şekilde dağıtıyoruz. Şu anda elimizde başka ilaç da yok. Yarın (Salı) yine Antalya’ya araç gidecek. İlaç sıkıntımız yok” diye konuştu. 
“HENÜZ İSTEDİĞİMİZ RAKAMLARA ULAŞAMADIK”
Vatandaşlara aşı olmaları çağrısında da bulunan Aldemir, “Herkes aşısını olsun. Bu hastalıktan çıkmanın yolu ülke olarak aşılanmak. Toplumun yüzde 70’ine ulaşmak lazım. Randevu alarak veya randevu almadan hastanede aşı yaptırabiliyor. Alanya’da şu anda 55 yaş üzerindeki vatandaşlarda yüzde 70’i geçtik. En son 18 yaşa başladık ama henüz istediğimiz rakamlara ulaşılmadı. Birazcık bu konuda vatandaşımızın da gayret göstermesi lazım. Artık aile sağlığı merkezlerinde aşı yapılıyor. Herkes aile hekiminde veya hastanede aşı yaptırabilir. Bir an önce herkesin aşılanması lazım. Aşı olmadan bu hastalığı toplum olarak yenme imkanımız olmayacak” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal