Sağlık çalışanları ve ardından 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların aşılanmasının ardından toplumsal aşılamaya geçilecek. Yetkililer diğer vatandaşların korona virüs aşısı olup olamayacağını E-Nabız üzerinden ya da 2023’e ‘Aşıla’ yazılarak gönderilen SMS yoluyla öğrenebileceklerini belirtti. Yine Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Hayat Eve Sığar’ da gibi koronavirüs sonrası uygulamaya konulan ‘Aşıla’ uygulaması ile de aşı takvimi takip edilebilecek. Ayrıca hastaneye gelemeyecek olan vatandaşlar resmi ekiplerce evlerinde de aşılanabilecek.
 AŞI TAKVİMİ DÖRT AŞAMALI OLACAK 
Covid-19 aşı takvimi dört aşamadan oluşacak. Önceliğin sağlık çalışanlarında olacağı aşılamada daha sonra 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara geçilecek. 
Belirlenen takvime göre korona virüs aşıları öncelikle sağlık personeline yapılacak. Türkiye’de toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık personeli bulunuyor. İlk dozlar yapıldıktan sonra Çin’den sipariş edilen diğer 47 milyon doz aşının ülkeye ulaşmasıyla sağlık personeli ikinci dozu almadan, geriye kalan 65 yaş üstü ve riskli grupların aşılanmaya başlanacağı belirtildi. Ardından öncelik sırası riskli ortamlarda çalışanlara geçecek. Bunlar arasında askerler, polisler, adliye ve yargı hizmetlerinde çalışanlar, öğretmenler, akademik personel, gıda sektöründe çalışanlar, toplum için lojistik öneme sahip yerlerde çalışanlar (belediye hizmetleri, elektrik, su, çöp toplama, itfaiye, kargo görevlileri) bulunuyor.
Daha sonraki planlamada 50 ile 64 yaş arası kronik hastalığı olanlar ve 50-64 yaş arası diğer kişiler bulunacak. Aşılanacak olan kişi sırası daha sonra 50 yaş altı kronik hastalığı olanlar, 18-49 yaş arası genç yetişkinler şeklinde devam edecek. Aşılama çalışması ağırlıklı olarak Aile Sağlığı Merkezilerinde uygulanacak. –Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim