Alanya'da hizmet vermekte olan halk sağlığı laboratuvarı Sağlık Bakanlığı tarafından ilçe bazında ilk L2 tipi hizmet veren halk sağlığı laboratuvarı olarak onaylandı. Uzun bir süredir konunun takipçisi olan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, müjdeli haberi vererek şu teknik bilgileri aktardı: 

"Antalya il sınırları içerisinde 4 bin 882 adet aktif havuz bulunuyor. Bu havuzların yüzde 52’si (2 bin 538 adet) turizmin yoğun olduğu Alanya, Manavgat ve Gazipaşa İlçelerinde bulunuyor. Yetkilendirilmiş özel laboratuvarların yetki sürelerinin bitiminde Alanya ve çevre ilçelerdeki 2018 yılı istatistiklerine göre yaklaşık 16 bin havuz numunesinin merkez laboratuvara yönlendirilmesi hem maliyetli hem de uzun süreçli olacağından Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analizlerinin yapılması gerekiyor. Ayrıca Avrupa Birliği’nin Mavi Bayrak Projesi’nde deniz kıyısı ilçelerimizden olan Alanya, Manavgat ve Gazipaşa’da periyodik olarak (yılda 11 kez ) toplamda bin 331 deniz suyu numunesi alınıyor. Bu numuneler de Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda çalışılıyor. Alanya ve yakın çevre ilçelerde gıda ve su kaynaklı herhangi bir salgın hastalık durumunda tanı amaçlı numuneler de Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda değerlendirecek mikrobiyoloji uzmanı olmadığından merkez laboratuvarına yönlendirilmekte idi. Tüm koşulları değerlendiren bakanlığımız Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın L2 tipi halk sağlığı laboratuvarı olarak hizmet vermesini uygun buldu. Böylece sahip olduğu bu statü ile Alanya’da bulunan laboratuvarımız sadece Alanya değil, diğer ilçelerimiz için de çok önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak."
“HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”
Alanya'ya böyle bir hizmeti kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirten Toklu, "Bu hizmetin Alanya’mıza kazandırılmasında emeği olan başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bakanımızın ve milletvekillerimizin desteği ile sağlık alanındaki hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek" dedi.