Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan, hastane bünyesinde hizmet veren evde bakım ünitesi’nde 1 yıl içerisinde Alanya sınırları içerisinde yer alan kırsal ve merkezdeki tüm mahalleler dâhil olmak üzere 4 bin 995 hastaya hizmet verdiklerini açıkladı. Doç. Dr. Oğuz Karahan, “Evde sağlık ünitemiz 1 yıl boyunca 4 bin 995 hastamıza ulaşarak onlara sağlık hizmeti sundu. Şu an aktif olarak bin 728 hastamızın düzenli takipleri yapılmakta ve tedavileri yürütülüyor. 3 uzman, 1 pratisyen hekim, 2 hemşire, 2 yaşlı bakım teknikeri 1 evde bakım teknikeri, 1 fizyoterapist, 1 psikolog ve 1 diyetisyenden oluşan ekibimizle eve sağlık hizmeti getiriyoruz. Bu kapsamda bizler evde muayene ve tedavi, tıbbi bakım, rehabilitasyon hizmetleri, ilaçlarının reçete edilmesi, tıbbi cihaz ile malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı oluyoruz. Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevleri anlatılmakta,  hastalıkları ile bakım süreçleri hakkında bilgilendirme yapılıyor. Evde Sağlık birimimizin görevi daha önceden ilgili uzman hekimlerince konulmuş tanı çerçevesinde planlanan tedaviyi, yaşadıkları ortamda daha kaliteli bir şekilde kendilerine sunuluyor.  
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN KİMLER NASIL FAYDALANABİLİR?
Evde sağlık hizmetinden yaşlı, yürüyemeyen, yatağa bağımlı, alzheimer hastaları, demans, şizofren, KOAH rahatsızlığı olan, terminal dönem kanser hastaları ve engelli raporu bulunan hastalarımız Sağlık Bakanlığı’mızın sunmuş olduğu bu hizmetten faydalanabiliyor. 
EVDE BAKIM BİRİMİNE NASIL MÜRACAAT EDEBİLİR?
Evde sağlık hizmetleri mesai saatleri içerisinde hizmet veriyor. Diğer acil hallerde 112 acil hizmetleri aranarak destek alınmalıdır. Evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen kişiler 444 38 33 telefon hattını arayarak kayıt yaptırabilir. 2 gün içerisinde ekibimiz başvuran hastalarımıza dönüş yaparak evinde ziyaret ederek durumunu değerlendiriyor” diye konuştu. – Haber Merkezi