Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında kaymakamlar, belediye başkanları ve oda başkanlarının katıldığı video konferans ortamındaki toplantıda pandemi sürecindeki son gelişmeler değerlendirildi. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu'nun da katıldığı toplantıda Alanya hakkında açıklanan son veriler paylaşıldı.
KADINLAR DAHA FAZLA
Toplantıda Alanya’da vaka çıkan hane büyüklüğü ortalaması 3.43, vakaların yaş ortalaması 43,34 olarak açıklanırken diğer ilçelerin aksine vakaların yüzde 54’ünün kadınlar olmasının erkek vakaların gizlendiğini düşündürdüğü aktarıldı. 
MERKEZ MAHALLELER RİSKLİ
Vakaların daha çok Saray, Hacet, Kadıpaşa, Güllerpınarı, Cikcilli gibi merkez mahallelerde görülmesinin merkezde genel tedbirlerin yeterince uygulanmamasından olabileceği üzerinde durularak merkezde denetim ve tedbirlerin artırılması kararlaştırıldı. 
OKULLARDA ORAN %15 
Fazla vaka görülen doğu mahalleler olan Tosmur, Oba, Demirtaş’ta okul vakalarının çok yüksek olduğunu ve köy okulu statüsünde açılmış servislerle ulaşım sağlanan okulların hepsinde vaka görüldüğü belirtildi. Alanya’da okullarda vaka görülme oranının %15 gibi ciddi bir oranda olduğu ve tedbirlerin daha da artırılması talimatı verildi. 
TEMASLILAR GİZLENİYOR
Toplantıdaki raporda okullarda büyük risk olduğu ve karantinaya alınması gerektiği belirtilirken “İlçe Milli Eğitim Müdürü vaka temaslılarını dahi basında haber olur endişesi ile sağlık müdürlüğü filyasyon ekiplerine vermek istememektedir. Okulların açılmasının sorun yaratabileceği konusunda uyarılar yapılmış, dikkate alınmaması sonucu okul vakaları artmaktadır” ifadelerine yer verildi.

ÖZEL HABER