Başhekim Vekili Alper Öztürk, “2020 Ocak ayından bu yana salgın koşullarına rağmen bin 728 hastamıza koroner anjiyografi yapıldı ve tıkalı kalp damarları stentleme yöntemiyle açıldı” dedi. 
Ankara Şehir Hastanesi Eğitim koordinasyonunda 31 Aralık 2021’de açık kalp ameliyatlarına başlayan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, geçirdikleri başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuşan hastalar teşekkür ziyaretinde bulundu. Başarılı bir şekilde by pass ameliyatı olan Mehmet İpek ve Ramazan Kaya hastane yönetimini, kalp damar cerrahisi hekimlerini, Kardio Vasküler Cerrahi (KVC) Yoğun Bakım hemşirelerini ve servis hemşirelerini yerinde ziyaret etti. Hekimlerle ve sağlık çalışanlarıyla hastalığı süresinde bir aile gibi olduklarını ifade eden İpek, “Göğüs ağrısı nedeniyle acile gittiğim Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiğimi öğrendim. Yoğun bakıma yatırıldım. Anjiyodan sonra by-pass ameliyatı oldum. Hekimlerimin ve sağlık çalışanlarının ilgisi oldukça iyiydi. Ölümün kıyısında yürüdüğüm o günlerde bana destek oldular ve kurtardılar. Şimdi aile gibiyiz. Bugün de onları bir kez daha ziyaret edip teşekkür etmek istedim” dedi.
“BANA İKİNCİ HAYAT SUNDULAR”
Ramazan Kaya ise, “Hayati önem taşıyan ameliyatımı kusursuz bir şekilde gerçekleştirerek bana ikinci bir hayat sunan hekimlerime ve desteklerini daima hissettiğim sağlık personeline teşekkür ederim. İyi ki varsınız” diye konuştu. 
“16 HASTAMIZIN AMELİYATINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK”
Bir buçuk ay gibi kısa bir sürede güzel başarılara imza attıklarını vurgulayan ALKÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Oğuz Karahan ise, “Aort kapağı ve koroner by-pass cerrahisinde bugün itibariyle 16 hastamızın ameliyatını başarılı bir şekilde yürüttük. 4 cerrahi ve 1 anestezi hekimi, 9 yoğun bakım, 5 ameliyathane ve 9 servis hemşiremizle ekip olarak Türkiye standartlarında bir hizmet sunmaktayız. Bir buçuk ay sürede böyle bir hasta popülasyonun sunulması, acil durumlarda hastaların özel hastanelere giderek maddi manevi kaybını önlemekte, yol üzerinde geçecek süreden dolayı hayatı kaybın riskini de önlemiş bulunmaktayız. Akdeniz kıyılarında bütün ilçelerimizden hastalarımız bulunmakta ve hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.  
“SALGINA RAĞMEN BİN 728 HASTAYA HİZMET VERİLDİ”
Kalp Merkezi hakkında bilgiler veren Başhekim Vekili Uzman Doktor Alper Öztürk, “1 koroner anjiyografi laboratuvarı, 9 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi, kalp damar cerrahisi ameliyathanesi, 5 yataklı kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesi, 26 adet kardiyoloji servis yatağı bulunuyor. 2020 yılı Ocak ayından bu yana salgın koşullarına rağmen bin 728 hastamıza kardiyoloji hekimlerimiz tarafından koroner anjiyografi yapıldı ve gerekli hastalarda tıkalı kalp damarları stentleme yöntemiyle açıldı. Koroner anjiyo sonrası stentleme yöntemiyle açılamayan hastalarımıza ise 31 Aralık 2021 tarihinden itibaren bypass yöntemini uyguluyor ve hizmet veriyoruz. Bu verilen hizmetin arkasında çok ciddi bir ekip var. Özverili bir şekilde hizmetini yürüten bütün hekim arkadaşlarıma ve sağlık çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bu merkezimizin ilçemize kazandırılmasında başta Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlara öncülük eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. – Haber Merkezi