İmran BOZKURT/Selena ŞENGÜL

Gerçek Alanya Gazetesi’ne konuşan Alanya’nın Sugözü Mahalle Muhtarı Hasan Uysal, yapılanları, yapılamayanları, bundan sonraki hedeflerini ve beklentilerini anlattı. İşte o töportaj:

Sizi tanıyabilir miyiz?

-“Ben Alanya’nın Sugözü Mahallesi Muhtarı Hasan Uysal. 49 yaşındayım ve evliyim. Üç oğlan çocuğu babasıyım . Alanya’nın içinde,  Sugözü Mahalesi’nde ikamet etmekteyim.”

Mahallenizdeki eksiklikler neler?

-İmara kısmen yeni açılan bölgelerimiz var. Mahalle olarak, Kuzey Alanya diye tabir edilen bölgedeyiz. Daha önce biraz alt yapı çalışmaları olduysa da bu konuda eksikliklerimiz çok büyük. Şimdi yeni imarların yapıldığı bölgelerde güzel çalışmalar yaptık. Kanalizasyon konusunda eksik yerlerimiz var. Açılmayan yollarımız vardı, onları da açtık şu anda yeni imarı biten bölgelerimiz olacak, o bölgelerde de daha çok çalışmamız olacak inşallah. Yani bu geçtiğimiz süreçte hakikaten Adem Murat Yücel başkanımla güzel bir ahenk içersinde, güzel çalışmalar yaptık. Açılmayan yollarımız vardı, belki otuz kırk yıldır çivi bile çakılmamış bu yolları açtık. Alt yapısını yaptık, asfaltını döktüğümüz yerler oldu, park yaptık, çok güzel parkımız oldu. Barış Manço Parkı olsun, hemen bizim mahallenin kenarındaki Sak Parkı olsun, yukarda Kocahasanlı dediğimiz Tepe Caddesinde park yaptık. Yani birçok eksikliklerimizi giderdik bu süreç içinde ama başka eksikliklerimiz çok var tabi.  Önümüzdeki günlerde yapıcıklarımız var, başlayacaklarımız var, daha önümüzdeki süreçlerde nasip olup da bize bu görevi tekrar verilirse, durmak yok bize.”

Bundan sonraki hedefleriniz nedir?

-“Bu mahallede esnaflık yapıyorum, bu halkla çok iyi diyalog kurabiliyorum, kimse ile bir sıkıntımız yok. Bunun için biz bu hizmeti yapar mıyız diye sorduk ve yaparız dedik. Bundan sonra gece gündüz 7/24 bu insanlara hizmet etmek hedefimiz. İnsanlara yararlı olacaksak, iyi hizmetlere vesile olacaksak ne mutlu bize. Allah’ın rızasını almak için, bunun mücadelesini yapıyoruz ki,  bunu da başardığıma inanıyorum. Benim bu muhtarlık ofisim farklı bir yerde değil. Akşam kapattığım zaman, örneğin bir iki kilo metre uzağa gitme gibi bir durum yok, kendi evime gitme gibi bir dururum yok, altlı üstlüyüz çünkü. Bana gece yarısında da insanlar geliyor, muhtarım diye kapımı çalabiliyor.  Ofisimiz de aynı yerde olduğu için işlerini görebiliyoruz. Yani insanların Allah razı olsun demeleri önemli bizim için. İnsanların bir nebze de olsa dertlerine çare bulabilirsek ne ala. Amacımız, şov makam mevki değil. Muhtarlık makamı, biliyorsunuz insanların en önce ulaşabileceği, demokrasinin ilk basamağıdır. İnsanlarla direk görüşüp konuşuyorsun. Mesela seçim çalışmalarında da böyle, bir tane bile fazla insana hizmet etmek, derdine çare olmak önemlidir. Bu da bizleri için en mutlu olay haline geliyor. Bundan sonrada biz bir insan kazanabilirsek ne ala, bizim başka bir derdimiz yok. Maddi olarak hiç bir beklentim yok, benim bir sanatım var, bir yere aylıklı girsem 2 bin 500 lira maaş alacak sanatım var, kaldı ki ben kendi iş yerimi kapattım. Bir aza tamah eden insanız,  yeter ki Allah’ın rızasını kazanalım.  Güzel bir ekibim de var. Benim arkadaşlarım, yani aza diye tabir ettiğimiz yol arkadaşlarım benim çok saygın arkadaşlarım. Allah razı olsun onlar olmasa biz zaten yalnız yapamayız. Onlarında bir çevresi var, yani bir seçim çalışmasına gittiğimiz zaman hepsi de halkta karşılığı olan arkadaşlar. Onlara da tek tek teşekkür ediyorum. 

Alanya’nın en büyük sorunu nedir?

“Bizim Alanya’mız önce bir il olsun, yaşadığımız sürece eksikler bitmez zaten yollar beller alt yapı da inşallah bunlarda olacak diye bekliyoruz. Yani en önemli sorunumuz il olamamak. Alanya bunu çoktan hak etti çünkü.”

-Alanya Belediyesi’nden beklentiniz neler?

“Açılması gereken yollar var, hatta imarı bile beklemeyelim diyoruz ama bu işler zor oluyor.  Alanya Belediyesi’nden beklentim, şahsım ve mahallem olarak konuşayım, şu anda şiddetle bir okul ihtiyacım var. Bunun için ayırdığımız 5 bin 264 metrekare arazi yerimiz var, arsamız var. Okul inşaatını hemen başlatmak için bekliyoruz.  Ayrıca bir tane sağlık ocağı istiyoruz. Adem Başkan, bu konularda benden daha çok istekli. Prestij cadde gibi yapacağını söylüyor, bizim Kocahasanlı yolumuz var, eski Tepe Caddesi, buranın sıcak asfaltını bekliyoruz.  Bir de A TV’ye kadar olan yolumuzun sıcak asfaltlanacağının sözünü aldık, bu gibi eksikliklerimiz inşallah yapmaya devam edeceğiz.”

Büyükşehir Yasasını beğeniyor musunuz?

Bence, köylere yaylalara mükemmel oldu bu yasa. Merkez için biraz sıkıntı oldu ama köyler yaylalar bu durumdan her zaman her şekilde memnun. Benim mahallemde Büyükşehir’in bir hizmet yapma alanı yok. Sadece ulaşımla ilgili yetkisi var,  birde mezarlıklarla ilgili. Bunların dışında hizmet olarak büyükşehir yetkililerine,  şunu yap ya da yapma demek gibi bir şansım yok. Bugüne kadar sadece ulaşım konusunda kapalı durak istedik ancak bir türlü alamadık, halen bekliyoruz, yine de umudu kesmedik.”