İmran BOZKURT/Selena ŞENGÜL

Alanya’nın merkez mahallerinden olan Fığla Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıldır muhtarlık yapan Hilmi Türkeli, geçmiş dönemi ve gelecekle ilgili planlarını Gerçek Alanya Gazetesi’ne anlattı.

Önce sizi tanıyabilir miyiz?

-Ben Alanya’nın Fığla Mahallesi Muhtarı Hilmi Türkeli. Yaklaşık 10 yıldır muhtarlık yapıyorum. Turizm sektöründe taşıma işleriyle uğraşıyoruz. Aynı zamanda Alanya Ticaret Odası Meclis üyesiyim. Ankara Odalar ve Borsalar Birliği delegesiyim.

Mahallenizdeki eksiklikler nelerdir?

-Mahallemizin eksikliklerini yavaş yavaş tamamladık, şu an itibarıyla çok fazla bir sorunumuz kalmadı. Okullarımız geniş alanda, mahallemizde yedi tane okulumuz var. Yanılmıyorsam mahalle nüfusuna oranla en çok okul bizim mahallemizde bulunuyor.  Camimiz yoktu, onu da yaptırdık. Özetleyecek olursak, mahallemizin öyle çok önemli bir sorunu kalmadı, görev yaptığımız 10 yıl içinde sorunların büyük bölümünü hallettik. Ancak hızlı büyüyen Alanya’nın merkezinde bulunan bir mahalle olarak, bu büyümeyle orantılı olarak yeni sorunlar karşımıza çıkabilir. Bizim görevimiz de bu sorunlara çözüm bulmak olduğu için, gece gündüz demeden mahallemizin eksikliklerini gözlemleyerek, ilgili yerlere iletmeye devam edeceğiz.

Bundan sonraki hedefleriniz neler?

-Alanya Belediyesi tarafından mahallemize bir tane park kazandırıldı. İki tane daha yeni park yapılacak. Projeleri hazırlandı, çok yakında ihaleye çıkacak. Mahallemizdeki okullarla ilgili bir projemiz var, bunu Alanya Milli Eğitim Müdürü sayın Hüseyin Er ve Alanya Belediye Başkanımız sayın Adem Murat Yücel’le görüştük, projemizi anlattık. Bu projeyle ilgili taslak hazırladık,  yeni hedefimiz bunları yapmak. Gazipaşa otobüs durağının oraya ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç tane okul yaptırmak istiyoruz. Tabi bunu bir hayırseverlerle yapacağız, şu anda proje aşamasında, ilk hedefimiz bu projeyi hayata geçirmek.”

Alanya belediyesinden beklentiniz nelerdir?

-Alanya Belediyesi, şimdiye kadar beklentilerimizin çoğunu karşıladı zaten. Kalanı da yapılıyor. Öncelikli beklentimiz, trafik konusu. Trafik anlamında bizim mahallemiz biraz daha yoğun oluyor. Bu yoğunluğu azaltmak için yeni yollara ihtiyacımız var. Malum, araç sayısı çok ama yeterli yol yok. Yeni açılması gereken yollara öncelik tanınmasını istiyoruz. Alanya Belediyesi, bu konuda da çalışmalarını devam ettiriyor. Biraz daha hızlanmasını istiyoruz. Diğer projeler doğal akışı içinde zaten yapılmaya devam ediyor.”

Büyükşehir Yasasını beğeniyor musunuz?

-Bu soruya evet ya da hayır diye yanıt vermek zor. Eğer orantıya vurursak, bazı konularda yararlı oldu, iyi geldi ama bazı konularda da sıkıntılı oldu, iyi gelmedi yani. Bu konuda şöyle bir şey var. Mahalle muhtarı olarak bir konuda sıkıştığınız zaman, sorunu çözmek adına Alanya Belediye Başkanı’na anında gidebiliyorsunuz, istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Ya da başkan yardımcıları ile sorununuzu çözebiliyorsunuz, çat kapı yapabiliyorsunuz. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı’na hemen ulaşmak mümkün olmuyor. Uzak kaldığı için telefonla sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz, bu da randımanlı olmuyor, zaman alıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, kırsal alanlara Büyükşehir Belediyesi olarak çok güzel hizmetler yaptılar. Özellikle ASAT bu konuda önemli işler yaptı. Ancak Alanya merkez için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Genelleme yaparsak, Büyükşehir Yasası özellikle Alanya’nın kırsal kesimi için faydalı oldu diyebiliriz.”