Eğitim Danışmanlığı mesleğini sürdüren Gönül Gürsoy, Türkiye genelinde AVEA’nın da desteklediği görme engellilerine yönelik projede aktif olarak yer almayı sürdürürken, diğer taraftan da İç dizaynı, dekoru, mutfağı ve sunduğu lezzeti ile hayallerini gerçekleştirdi. 

Doğası, havası, manzarası ve enerjisi ile büyük bir keyif alabileceğiniz, sevdikleriniz ile mükemmel vakit geçirebileceğiniz AYRA Exclusne Parti Evi’n sahibi Gönül Gürsoy’dan dinledik. 

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Eğitimci kökenliyim. 34 Yıldır Eğitim camiasındayım. Eğitim Danışmanlığı yapıyorum. Ankara’da Bireysel Eğitim Danışmanlığı şirketim var. Uzun yıllar görme ve zihinsel engellilerle çalıştım. Ama görme Engellilere yoğunlaştım. Şu an da daha üst aşamasında daha az görenlerle ilgili bir çalışmamız var. Gün ışığı projesini yürütüyoruz. AVEA ile birlikte. Az görenlerle ilgili bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaklaşık 850 bin görme engelli olduğu söyleniyor. 650 bin kişide az gören kategorisinde bulunuyor. Ama az gören kavramı Türkiye’de yok. Ya kördür, ya görüyordur. Ama bir çok çocuğumuzu kaybettiğimizi gördük. Çocuklarımıza kör muamelesi yaptığımız için körler okuluna yönlendiriliyorlar ve dolayısıyla hayatları bu şekilde şekilleniyor. Oysa bu çocuklar zamanında doğru eğitim aldıklarında hayatlarına gören bir birey olarak devam edebiliyorlar. Bu çocukların hayata kazandırılması  için ciddi bir çalışma yürütmek istiyoruz.

-Bu çalışmanın Alanya ayağını nasıl olacak?

Buradaki rehabilitasyonla ilgili birkaç kurumla ile görüştüm. Belediyenin Engellilerle ilgili bölümü ile görüştüm. Bakalım yani ilgilenirlerse biz bu projeyi zaten yapıyoruz. Hani ücretsiz eğitimleri veriliyor ancak, Ankara’ya gitmeleri gerekiyor. Yüz yüze eğitimden sonra bir tablet veriyoruz.  Daha sonra tablet ile izliyoruz. Eğitim alıyorlar, öğretmenleri ile görüşüyoruz. Anne ve babalarla bu şekilde görüşebiliyoruz. Çocuğun gelişimini izleyebiliyoruz. Madem Alanya’da yaşıyorum buraya bir katkım olsun dedim. Birebir gittim görüştüm ama, bu projenin Alanya’da çok ilgi gördüğünü söyleyemem.  Ben birey olarak üzerime düşen toplumsal sorumluluğumu yerine getirdiğime inanıyorum. 

-Peki, sizi ticarete iten ne oldu, Parti Evi açmaya nasıl karar verdiniz?

Yıllardır hem eğitimci olarak, hem de sosyal sorumluluk çerçevesinde hareket eden biri olarak biraz da yoruldum. Ve hep sahili olan, doğası güzel olan bir yere yerleşmek istedim. Çalışmadan da hani boş boş yatayım  şeklinde bir tarzım da yok. Çalışmayı seviyorum. Bir de Ankara’da yaşadığımız için bizim hep bir deniz özlemimiz vardır. Denizi çok severim zaten. Karar verme sürecim iki ay içerisinde oldu. Ve bir şey olacaksa sanki etrafınızdaki her şey , o şey olsun diye hizmet ediyor. Çok çabuk oldu her şey. 12 Eylül 2014 yılında böyle bir yer açmaya karar verdim.  Restaurant ve cafe gibi değil. Konsepti olan parti evi yapalım dedik. Parti Evi’nde daha çok çocuklara yönelik. (Bir de çocukları göz ardı edemiyorum)  Çocuklarla birlikte doğum günü partileri, daha farklı etkinlikler olabilir. Okuma bayramı gibi… Okulların, ailelerin çocukları için düşündükleri grup etkinliklerine yönelik bir yer olsun istedik. Bunun yanı sıra hanımlara yönelik günler, sohbet toplantıları gibi. Daha çok grup etkinliklerine yönelik ve rezervasyona dayalı bir sistemimiz var. Ama buraya geldikten sonra kendiliğinden şöyle bir şey gelişti; Alanya’da olmazsa olmaz kahvaltı olması gerekiyormuş. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda kahvaltı vermeye de başladık. Hatta bununla ilgili bir anımda var. Daha çok dünya mutfağı tarzında bir kahvaltı olsun istedim. Ama sonra sonra baktım ki, gözleme ve pişi olmazsa olmaz. Dolayısıyla damak tadımızı Alanyalıların damak tadına uydurduk diyebilirim.

-Esnaflık nasıl bir duygu?

Bu konuda kendimi iyi hissetmiyorum hala. Ticaret yönüm birazcık zayıf tabii (Gülüyor).  Eğitimcilikten, Devlet memurluğundan gelen bir şey galiba. Ticarete tam olarak alışamadım. Zaman içerisinde öğreneceğim diye düşünüyorum.  Birazda Alanya’da eleman konusunda sıkıntılar yaşadım. Ama zamanla bu sorunu da çözdük. Şu an oturmuş durumda. 

-Parti Evi’ni oluştururken yaşadığınız bir anınız var mı?

Doğası, deniz manzarası ve enerjisi olarak burayı çok sevdim. Burayı dizayn ederken çok heyecanlandım. Yaklaşık 6 ay 03.00’den önce uyumazdım heyecanımdan. İşlerimi erteleyip buradan günbatımını dakikalarca izlediğim çok oldu. Burayı çok keyif olarak düzenledim. Özgün bir yer yapmaya çalıştım. Gelen müşterilerimizin Parti Evi ile ilgili yorumları beni çok sevindiriyor. Enerjisinin çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Gelen misafirlerimiz inanılmaz bir huzurla mekanımızdan ayrılmaları beni çok mutlu ediyor.  Gelenler bir daha geliyor. 

-Menünüzde neler var?

Kahvaltı, gözleme, pişi, sarma hepsini kendimiz  yapıyoruz. Bütün malzemeleri kendimiz seçerek alıyoruz. Menemen, peynir çeşitlerimiz, ev reçellerimiz var. Yani Alanya’da kahvaltıyı alışılmış menünün dışına çıkardık diyebilirim. Yumurtası, menemeni, pişisi, gözlemesi, sarması  vs. ekstra değil. Kahvaltımız da  her şey dahil 25 TL. Sunumumuz çok güzel. Her şeyden önce mutfağımızı açık yaptık. Çünkü, hijyene çok önem veriyoruz. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla ve ağız tadıyla buradan mutlu ayrılsınlar istiyoruz. 

ayra-002.jpg

-İnsanlar Ayra’yı neden tercih etmeli?

Ayra çok özel bir yer. Şöyle ki, siz buraya gelmek istiyorsunuz. Eşinizle, dostunuzla balık yemek istiyorsunuz. Size özel balık hazırlıyoruz. Bir restauranta gidip kalabalık bir yerde yemek değil. Tamamen size özel hazırlanan bir yemek ile karşılıyoruz sizi. Kendinizi özel hissediyorsunuz. Onun dışında hijyen bizim için çok önemli. 

-Yol var. Fakat, bu mahallede Belediye Otobüs seferleri  henüz konulmamış. Ulaşımda sıkıntı yaşayan müşterilerinize yardımcı oluyor musunuz?

Açık Hava Tiyatrosu’nun önünde otobüs durağı var. Buraya kadar insanlar otobüslerle gelebiliyor. Yolun yapılması için muhtarımız sağ olsun bu konuda çok çaba harcadı. Yolumuz yapıldı. Otobüs seferlerinin gelmesi konusunda da çabası olduğunu biliyoruz. Fakat hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz.  Alanya turizm kenti olduğu için bize gelmek isteyen müşterilerimize ya da grup halinde gelecek olan misafirlerimiz için bir araç tahsis ediyoruz. Buranın konsepti gruplara çok uygun olduğu için rezervasyonlu gelen grup müşterilerimize araç tahsis edebiliyoruz. 

-Son sözlerinizi alabilir miyiz?

Doğa çok güzel, havası çok güzel. Manzarası çok güzel.  Kendini özel hissetmek isteyen herkesi bekliyoruz. Alanyalıları bu güzel enerjiyi hissetmeye, bu güzel manzarayı seyretmeye ve lezzetimizi tatmaya mutlaka bekliyoruz. Ayrıca 5 Eylül Cumartesi günü, saat 19.00’da  Devrim Bozdağ konserine Alanyalıları bekliyoruz.

Ayra Exclusne Parti Evi’ne nasıl gidilir;

Dinek Mevkii. Açık Hava Tiyatrosu.

Hacı Mehmet Mahallesi. Akçakıllık sokak. İletişim: 0530 789 76 21

ayrada-cay-saati.jpgayrada-gun-batimi.jpgayrada-kalhvalti.jpg