Röportaj: Muammer Temel

‘Alanyaspor’un 10 numarası Timuçin, kariyeri hakkında önemli satırbaşlarını, Alanyaspor ile yollarının nasıl kesiştiğini ve Alanyaspor’un 2. Ligden 1. Lige olan yükseliş sırasındaki önemli anlarını anlattı. İşte Alanyaspor’un 29 yaşındaki gülen adamı, 10 numarası, tribünlerin ve takım arkadaşlarının sevgisini ve saygısını kazanmış Timuçin’in açıklamaları:

GÖZTEPE’DE OYNADIĞIM BİLGİSİ YANLIŞ

TFF bilgilerimde Göztepe’de oynadığım yazıyor. Aslında herkes bu konuyu yanlış biliyor. Esasında Aliağa Belediyespor orası. Karşıyakalı bir hocamız Aliağa’ya gitti. Benle beraber 3 arkadaş, hocamızın peşinden Aliağa’ya gittik. 1 yıl orada geçirdim ve sonrasında tekrar Karşıyaka’ya döndüm. Benden sonra kulüp satıldı ve Göztepe diye geçmeye başladı. TFF’nin bu hatasından dolayı herkes benim Göztepe’de profesyonelliğe adım attığımı zannediyor. Hayatım boyunca hiçbir zaman Göztepe’de oynamadım. Evet, Karşıyaka’da geçirdiğim 3 sezonun ardından Göztepe istedi ama ben Adana Demirspor’a gittim. 

MUĞLA’DA OYNARKEN ALANYASPOR’A GOL ATMIŞTIM

Aliağa’dan sonra Karşıyaka’ya geri dönmüştüm. Ama yaşım genç olduğundan tecrübe kazanmam için Muğla’ya kiralandım. Orada oynarken Alanyaspor ile bir maç yapmıştık ve Alanya’ya gol atmıştım. Hatta şimdiki sportif direktörümüz Taner Savut’ta Alanyaspor’da oynuyordu. O sağ açık bende sol açıkta oynuyordum. O dönem karşılıklı oynamıştık.

ALTINORDU’DA YILIN FUTBOLCUSU SEÇİLDİM

Muğla’dan sonra Altınordu’ya geçtim. Yarım sezonda orada oynadım. O dönemim gerçekten iyi geçmişti. 9 tane gol atmıştım ve beni yılın futbolcusu seçmişlerdi. Buradaki performansımdan sonra birçok kulüp istedi. Ama Karşıyakalı yöneticiler artık piştiğimi ve beni bir yere göndermeyeceklerini söyledi. 

Sonrasında 3 sezon Karşıyaka’da oynadım. O dönemde play-off finalinde Süper Lig’in kapısından döndük. O sezonki performansımın ardından Süper Lig’den birkaç takım beni transfer etmek istedi ama kulübüm izin vermedi. Sonrasında 2 yıl daha Karşıyaka’da oynadım. 

Adana Demirspor, Altınordu derken Kartal maceramız başladı. 1,5 yıl burada oynadım. Son sezonumuzda küme düştük. Son dönemimizde Mehmet hoca takımın başına geldi ve koca sezon galip gelemediğimiz kadar son 6 haftada galibiyet almıştık. 

MEHMET HOCA NEREYE BEN ORAYA

Mehmet (Altıparmak) Hocam, Kartal’ın başındayken ona söz vermiştim. Kendisi hangi takıma giderse gitsin benimde o takıma gideceğime dair. Sonra Mehmet Hocamız Alanyaspor’un başına geçti. Hem Mehmet Hocama söz verdiğim için hem de Taner (sportif direktör) hocamın gayretleriyle buraya geldim. Alanya sevdamız işte böyle başladı.

BİZ BURAYA GELİRKEN YAPILANMANIN FARKINDAYDIK

Ben Alanyaspor’a geldiğim dönem şampiyonluk yaşamıştım. Tabi ki bu bir tesadüf değildi. Çünkü buraya geldiğimde Alanyaspor ciddi bir yapılanmanın içerisindeydi ve bizde bunun farkındaydık. Başta Mehmet hocam, Taner hocam ve gelecek transferlerin bilgisi bizi üst lig için ekstra ümitlendirdi. Evet. Biz bir alt lige düşmüştük ama buraya geldiğimizde üst lige tekrar çıkacağımızdan şüphemiz yoktu. Ben buraya şampiyon olacağımızı bile bile geldim.

EFECAN’IN TRANSFERİNDE EMEĞİM ÇOKTUR

Alanyaspor’un o sezonki yapılanmasında ilk gelen futbolculardandım. Ben ve Haydar ağabey ilk gelenlerdik. Sonra Efecan gündeme geldi. Bende sürekli onu arıyordum. Efecan gel şampiyon olacağız diye sürekli telkinde bulunuyordum. Sonrasında oda bizlere inandı ve çıktı geldi. 

DİREK ÇIKMALIYDIK

Alanyaspor’un yapılanması sona erdiğinde maçlarımız başlamış ve bizde arka arkaya galibiyetler almaya başlamıştık. Allah’ında yardımıyla 1. lige çıktık. Sezon geneline bakılacak olursa şampiyon olarak çıkmayı hak eden taraf bizdik. Ama play-offlardan sonra bu bize nasip oldu. 

EN UNUTAMADIĞI MAÇ

Ankaragücü ile oynadığımız ve 2-0’dan 3-2 kazandığımız maç en unutamadığım maçtır.

EN UNUTAMADIĞI GOL

Diyarbakır’da attığım frikik golü.

EN UNUTAMADIĞI ASİST

Altay maçında bir asist yapmıştım. Gerçekten o asistimi çok beğenmiştim. 

HEDEFİMİZ HEP ÜST LİGDİ

Bizim başlangıçtan playoff finaline kadar tek hedefimiz vardı. Oda; 1. Ligdi. Sezon genelinde hep liderliğe oynadık ve bunun için savaştık. Sezon bitince ligi 2. tamamladık ve tamamen play-offa odaklandık. Ankaragücü karşımıza çıktığında herhangi bir korku olmadı. Çünkü biz sezon içerisindeki her 2 maçta da onları yenmeyi başarmıştık. Kendi seyircisi önünde de galibiyet almıştık. Zaten o sezon hiç kimseden hiçbir rakipten çekinmiyorduk. Sonucunda da Ankaragücü gibi köklü bir kulübü saf dışı bırakmayı başardık. 

FİNAL MAÇI EN KÖTÜ MAÇIMIZDI

Sezon geneline baktığımızda şahsi fikrim olarak söylüyorum; Hatayspor ile oynadığımız maç bizim adımıza futbol olarak en kötü maçtı. Bunun en büyük sebebi de aşırı konsantrasyondu. Sezon genelinde muhteşem maçlar oynayarak geldiğimiz ve emeğimizin karşılığı olan en önemli maçta bu kadar kötü oynamamız bize yakışmadı. 

HAYDAR FAKTÖRÜ

Evet, biz maça çok kötü başladık. Kötü de oynuyorduk ama Hatayspor’un unuttuğu bir şey vardı. Oda kalecimiz Haydar ağabey. O maçı onun maçı olarak nitelendirebilirim. Çünkü müthiş oynadı. Çıkmayacak topları çıkardı. Resmen o maçı bizim için aldı diyebilirim.

SEZONA ÇOK İYİ BAŞLADIK

Biz üst lige çıktığımızda oturmuş bir kadromuz vardı. Ayite gibi çok güçlü bir ayağa da sahip olunca kadromuz gerçekten güçlendi. Ama ilk sezonumuz ve mütevazı kadromuz, rakiplerin bizi küçümsemesine neden oldu. Buda bize avantaj olarak geri döndü. Müthiş bir başlangıç yaptık. Gelene gidene farklı tarifeler uyguladık. Tabi herkes gelip geçici bir rüzgâr olarak gördü. Ama play-offa kadar gittik. Dediğim gibi bizim kadromuz güçlü ve tecrübeli bir kadroydu. Buda bizi playoffa kadar götürdü. 

EMRE’NİN SAKATLIĞI TAKIMI ÇOK ETKİLEDİ

Bizim takımımız ilk ikide çıkabilirdi. Bu bizim elimizdeydi ama bir bocalama dönemine girdik. Buda bizi çok etkiledi. Özellikle Emre Akbaba’nın sakatlığı bizi çok yaraladı. Tabi ki onun yerine oynayan arkadaşta elinden geleni yaptı ama onun sakatlanması bizi etkilemedi dersem yalan olur. Çünkü Emre, 90 dakika sahada olmasa da 91. dakikada bir şutla golü yapabilen özellikte bir oyuncuydu. Ben Emre sakatlanmasa rahat bir şekilde ilk ikiyle Süper Lig’e çıkabileceğimize inanıyordum ama nasip olmadı.

BİZİM İŞ YAPABİLEN OYUNCU SAYIMIZ AZDI

Bizim geçen sezonki şampiyonluk yolunda en büyük sıkıntılarımızdan birisi de iş yapabilen oyuncu sayımızın az olmasıydı. Diğer takımlarda skoru oyunu değiştirebilecek hem yedek hem as oyuncu sayısı bizden fazlaydı. Bizi farklı kılanda bu idi. Çünkü elimizdeki az sayıdaki iş yapan oyuncular, en üst seviyede performans göstererek bizi oralara taşımıştı. 

SAMSUN MAÇINDA KÖTÜ OYNADIĞIMIZA İNANMIYORUM

Play-offlara kaldığımızda biz kendimize inanıyorduk. Nitekim Samsunspor ile çıktığımız ilk maçta da kötü oynadığımız düşüncesine katılmıyorum. Maça gayet iyi başlamıştık. Yediğimiz gole kadar çok iyi oynadık. Golü yedikten sonra akabinde hemen ikinci golü kalemizde görmemiz bizi oyundan düşürdü. Esasında rakibin bütün oyun sistemi hızlı ataklarla bizi vurmaktı ve biz bu oyuna çok çabuk teslim olduk. O maçta sezon genelinde yapmadığımız çok fazla bireysel hatalar yaptık.  İçerdeki maçta da çok iyi başlamıştık. Verilmeyen bir penaltı ve kırmızı kart pozisyonu var. Eğer o verilse belki de biz maçı çevirecektik. Ama bunlar nasip işi. Olmadı ama bizim bu sene bunu başarabileceğimize inancımız tam. 

BAZEN BÖYLE SIKINTILI SÜREÇLER OLABİLİYOR

Bu seviyedeki takımlar bazen bu şekilde sıkıntılı süreçlere girebiliyor. Bizde bu süreci yaşıyoruz. Lige gayet güzel bir başlangıç yapabilirdik. Denizli’den çok üstün oynadık ama bireysel hatalar maçın sonucunu belirledi. İşin ilginç tarafı yediğimiz golü bir gün önce çalışmıştık. Hocalarımız bize taktik verirken ancak bize böyle gol atarlar dedi. Üzerinde durduğumuz pozisyondan ve konsantrasyon hatasından gol yedik. Balıkesirspor maçında da yenebilirdik de yenilebilirdik de. Farklı bir galibiyet alabilirdik. Ama olmadı. Buna rağmen kötü oynamadığımızı düşünüyorum. Yeni Malatya maçına hiçbir şey diyemem. Gerçekten kötü oynadığımız bir maçtı. Ancak bunları telafi edip yükselişe geçebilecek güçteyiz. Bu günleri kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum.

TARAFTARLAR HİSSETTİRSİNLER

Alanyaspor kendini ispatlamış bir takım. Evet. Alanya başka şehirler gibi değil. İnsanların gidebileceği çok yerler var. Sadece futbol konuşulmuyor. Biz taraftarıyla olan bir takımız. Passolig uygulaması bizim ve diğer bütün takımların taraftar sayısını çok etkiledi. %60-70 seviyelerinde taraftar sayımız düştü ama bu bir bahane olmamalı. Onların destek olduklarını ve arkamızda durduklarını biliyoruz. Ama bir boş tribüne çıkıp oynamak var. Birde dolu tribüne çıkıp daha motive daha saldırgan daha istekli olmak var. Biz taraftarımızı yanımızda istiyoruz. Bizi gelsinler desteklesinler ve arkamızda olduklarını hissettirsinler. Biz iyi bir takımız ve bu haftayla birlikte inşallah seri galibiyetler yakalayacağız. Hem bize inanan yönetimimizin hem teknik kadromuzun hem de bizi seven taraftarımızın yüzünü güldüreceğiz.”