‘Günün en önemli öğünü kahvaltıdır’ derler. Birçoğumuz için kahvaltı, güzel bir bardak çay veya kahvenin yanında omlet, peynir, zeytin, reçel, bal, domates ve salatalık demektir. Ama kahvaltı sadece bunlarla sınırlı değil, Alanya’da yıllarca pastane de çalışarak deneyim edinen Karslı Hüseyin Günbeyi, yaklaşık 2 ay önce açtığı kahvaltı salonunda birbirinden ilginç kahvaltı sunumları yapıyor. Şu anda yöresel olarak, gelen müşterinin zevkine göre tarz kahvaltı sunumu yaptıklarını ifade eden Günbeyi, hedeflerinde hem yöresel hem de ülke ülke kahvaltı çeşidi hazırlamak olduğunu dile getirdi. Türk usulü ve yabancı ülkelere göre kahvaltı çeşitleri hazırladıklarını dile getiren Günbeyi, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Doğu Anadolu’ya ait sabah kahvaltısı kültürünü de isteyenlere hazırladıklarını ifade ediyor. Turistlerin özellikle zengin çeşitleri olan sabah kahvaltısını tercih ettiklerini ifade eden Günbeyi, Geleneksel Türk kahvaltısı listesinin, çeşitli peynirler, yumurta, menemen, zeytin, tereyağı, sucuk, salam ve sosisten oluşan zengin bir kahvaltı sofrası lezzeti ile yerli ve yabancının turistin ilgisini çektiğini söylüyor. Günbeyi, yeni olan işyeri ile ilgili şunları söylüyor: “İş yerimiz henüz yeni. Sektörde de yeniyiz. İnşallah yapacağımız çalışmalar ve araştırmalara göre ileriki yıllarda ülkelere göre sabah kahvaltısı sunumumuzu yapmak için çalışacağız. Yani çeşitlerimiz ve sunumumuzu çeşitlendirmek için her türlü girişimimiz olacak.” Günbeyi ile sabah kahvaltısı çeşitleri ve önemi üzerinde röportaj yaptık.

-İş yeriniz hayırlı uğurlu olsun. Ne zaman faaliyete geçtiniz?

Teşekkür ederim.Yaklaşık 2 ay önce faaliyete geçtik. Çok beğenildiğini düşünüyorum. Çünkü Alanya’da en iyi sabah kahvaltısı sunan yer olduğumuzu düşünüyorum. Şehrin önemli ve değerli şahsiyetleri artık buraya gelmeye başladı. Hem hijyenik, hem ucuz, hem de kaliteyi sunuyoruz. Grup halinde gelip kahvaltı yapanlarda var.

- Kahvaltı çeşitleri arasında neler var?

Peynir çeşitlerinden hemen hemen hepsi var. Bal, yumurta, kaymak, tereyağı, tahin, pekmez, salam, sucuk, salatalık, zeytin çeşitleri, patates kızartması, tost çeşitleri, sos çeşitleri, reçel çeşitleri, süt, çay, meşrubat, çerez ve diğer içecekler dahil aklınıza gelebilecek her çeşit var. Ayrıca Kars kaşarı ve gravyer peyniri, tereyağı ve balımız mevcuttur. 

- Mevsimlere göre sabah kahvaltısı var mı? 

Mevsimlere göre mutlaka hazırlığımız var. 4 mevsim için kullanılan kahvaltılarımız var. Özellikle her mevsimlere göre yetişen sebze ve meyvelere göre sabah kahvaltısı sunduğumuz oluyor. Sabah kahvaltısında karpuz veya kavun isteyenlere de ayrıca bu şekilde de hazırlıklarımız oluyor.

- Hangi yörelere göre kahvaltı sunumu yapıyorsunuz.

Hemen hemen her yöreye göre kahvaltı hazırlığımız mevcut. Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Doğu Anadolu’ya ait sabah kahvaltısı kültürünü sunumunu yapıyoruz. Burada müşterinin isteği de çok önemli. Müşteri çeşit ister biz çeşidi arttırırız. Peynir çeşitleri, bal, yumurta, kaymak, tereyağı, tahin, pekmez, salam, sucuk, salatalık, zeytin çeşitleri, patates kızartması, tost çeşitleri, sos çeşitleri, reçel çeşitleri, süt, çay, meşrubat, çerez ve diğer içecekler dahil aklınıza gelebilecek her çeşit sunumu yapıyoruz. Tabiki burada müşterinin ne istediği çok önemli. Buna daha çok dikkat ediyoruz. 

- Alanya’ya nerden baksanız 50-60 ülkeden insan var. Özellikle yaz aylarında turist sayısı artıyor. Turiste göre sabah kahvaltınız var mı?

Sabah kahvaltısı çeşidimiz var. Dediğimiz gibi her türlü sabah kahvaltısı var. Ama daha yeni olduğumuz için ülkelerin ve yörelerin kahvaltı çeşitlerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Burada müşterinin ne istediği bizim için çok daha önemli. Zaman geçtikte deneyimimizi de arttırarak çeşitlerimizi de arttırmış olacağız. Tabi ülke ülke sabah kahvaltısı sunumumuzu arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Alman, Rus, İran ve Avrupa ülkelerinden gelen müşterilerimize göre sabah kahvaltısı çeşitlerimiz oluyor. Ama kesinlikle isteğe bağlı kahvaltı sunumu yapıyoruz. Almanlara mesela daha çok bol sucuk, salam ve jambon yanında yerel farklı peynir çeşitleri, taze ekmek ve kahveyle servis ediliyor. Yani gelen müşterilerimizin ne istediğine önem veriyoruz. Buna göre hazırlık yapabiliyoruz.

- Hijyene önem veriyor musunuz?

Elbette. Biz özellikle sebze ve meyve ürünlerimizi elimizden geldiğince günlük sunmaya çalışıyoruz. Yani taze sebze ve meyveyi tercih ediyoruz. Bütün ürünlerimizi günlük veriyoruz. Salatalarımızda zeytin yağı tercih ediyoruz. 

 

Editör: TE Bilisim