Aalen Adanalı olan Tuğba Işık, mutfak konusunda oldukça başarılı olan bir ailenin ferdi. Aytemiz Alanyaspor Kulübü Masörü Sait Işık’ın eşi olan Tuğba Işık aynı zamanda iki çocuk annesi. Lisans eğitimini Bankacılık ve Sigortacılık üzerine tamamlayan Işık,  geçtiğimiz yıl ekim ayında açtığı Tuba’s Cake sayfasındaki tarifleriyle beğeni topluyor. Sunumlarıyla dikkat çeken tariflerini özenle hazırladığını belirten Işık, uzun yıllardır hayalini kurduğu pastacılık serüvenine nasıl başladığını ve sürecin nasıl ilerlediğini bu kez Gerçek Alanya okuyucuları için anlattı. 
’20 YIL ÖNCE ALANYA’YA YERLEŞTİK’
-Öncelikle misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 
Ben aslen Adanalıyım. Alanya’ya yaklaşık 20 yıl önce ailemle birlikte yerleşmiştik. Lise öğrenimimi Alanya’da tamamladım. Üniversite eğitimimi de Adıyaman Üniversitesi’nde tamamladım. Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum. Ama kurumsal yerler ve özel sektörde bu alanın bana çok uygun olmadığını düşündüğüm için lisans eğitimimle ilgili bir işe başlamadım. Sait ile bir tesadüf sayesinde karşılaştık. İyi ki de karşımıza çıkmış. 4 yıldır evliyiz. İki tane yavrumuz var. 
‘PASTACILIK ÜZERİNE HİÇBİR EĞİTİM ALMADIM’
-Hazırladığınız tariflerle Alanya’da kısa sürede büyük bir başarıya imza attınız. Bunun sırrını öğrenmek istiyoruz.

Açıkçası ben pastacılık üzerine hiçbir eğitim almadım. Her zaman içimden gelen ve ilgi duyduğum bir alandı. Adanalı olunca mutfakla aranız da iyi oluyor. Annem sağ olsun mutfaktaki yeteneklerini bana da öğretti. Daha sonra ailemin de desteğiyle başladım. Şükürler olsun çok da iyi gidiyor her şey. 
‘İLK ADIMI EŞİM SAYESİNDE ATTIM’
-Mutfakla her zaman ilgili olduğunuzu belirttiniz. Peki Tuğba’s Cup Cake serüveni nasıl başladı?

Pastacılık üzerine, tarifler ve sunum tasarımlarıyla ilgili çok büyük bir hevesim vardı. Başta eşim ve tüm aile üyelerim böyle bir adım atmamı istiyorlardı. Arkadaşlarım da terfilerimi tattıktan sonra satışa çıkarmamı söylüyorlardı. Ancak hep planım askıda kalıyordu. Taa ki eşimin bir gün eve pastalarım için buzdolabı ve tezgah üstü pasta setiyle gelene kadar. Eşim olmasaydı belki de o ilk adımı atamazdım. Belki de bu hayalim hep askıda kalacaktı. Onun sayesinde ilk adımı attım ve 2020 yılının ekim ayında sosyal medya üzerinde sayfamı açıp tariflerimi yayınlamaya başladık. 
‘HER AŞAMAYI KENDİM YAPIYORUM’
-Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorsunuz. Paylaşımlarınızı gerçekleştiriyorsunuz? 

Bütün aşamaları kendim organize ediyorum. İki tane çocuğum var ve tabii ki önceliğim onlar. Pastamı yapıyorum o dinlenirken çocuklarımın ihtiyaçlarını hallediyorum. Tüm işlemlerin ardından pastamın sunum tasarımlarını hallediyorum. Daha sonra çekimlerimi yapıyorum ve paylaşım gerçekleşiyor. Evet yoğun ve yorucu bir tempo oluyor ama ben çok severek yaptığım için zorlanmıyorum. Bir de ailem en büyük destekçim olduğu için çoğu noktada onlar yardımcı oluyor. 
‘ÇOCUKLARIMIN VAKTİNDEN ÇALMIYORUM’
-İki çocuğunuz var ve ikisinin yaşları da küçük. Günlük programınızı nasıl organize ediyorsunuz?

Çocuklarımın ihtiyaçlarından sonra onları uyutuyorum ve bölüm bölüm çalışıyorum. Onların vaktinden de çalmak istemiyorum. Müşterilerime de güzel sunumlar yapmak istiyorum. İkisini dengeli bir şekilde yapmaya çalışıyorum.
‘BU BİR İLHAM’
-Tarif reçetelerinizi ve sunum tasarımlarınızı nasıl belirliyorsunuz

Aslında bu bir ilham. Tabii çok fazla araştırma da yapıyorum. Bir tarif belirlediysem önce kendim tadına bakıyorum. Beğenirsem çevremdekilere tattırıyorum ve onay çıkarsa müşterilerim için de hazırlamaya başlıyorum. 
‘TATLI ÜZERİNE DEVAM EDECEĞİM’
-Tuğba’s Cup Cake markasında  vatandaşları neler bekliyor? Sadece tatlıya yönelik mi yoksa farklı ürünler de çıkarıyor musunuz?

Genellikle tatlıya yönelik başladım. Bu şekilde de devam etsin istiyorum. Tuzlu da yapıyorum ama daha çok cup cake olsun, berliner olsun, donatlar, cheesecakeler şeklinde devam edecek. Tabii yeni tariflerim de yolda. O kapsamdaki hazırlıklarıma da devam ediyorum. Şimdilik sürpriz olsun. Onlar da çok yakında ama önce kendimizin denemesi lazım. 
‘İÇ DOLGUYU ÖZEL BİR TARİFLE HAZIRLIYORUM’
-En çok beğenilen tarifiniz nedir? Bu sorumuzda kendi favori lezzetinizden de bahsederseniz seviniriz. 

Cup Cake ile başladığımız için o tarifim güzel geri dönüşler alıyor. Beyaz çikolatalı ve çikolatalı Cup Cakelerim favorimdir. Çünkü tadınca kendiniz de anlayacaksınız iç dolgusunu özel bir reçete ile hazırlıyorum. Bir de beyaz çikolatalı ve çilekli Cheesecake tarifim favoridir. 
‘EN KISA SÜREDE KAVUŞTURACAĞIM’
-İleriye dönük planlarınız neler? Markanızı bir mekanla taçlandırmayı düşünüyor musunuz?

Tabii kendi mekanımı açmayı çok istiyorum. İnşallah pandemi geçince ve ülkenin ekonomik sorunları da biraz daha rahatlarsa beklemeden açacağım. Gerçekten çok istiyorum. Talep de çok fazla. İnşallah müşterilerime mekanımı en kısa sürede kavuşturacağım. Benim için mekanımın merkezde ya da başka bir noktada olması önemli değil. Bu konuda netleşen bir programımız da henüz yok. Ama gönüller bir olursa insanlar neresi olursa olsun gelirler. 
‘BENİM TARFİLERİM FARKLI GELDİ’
-Türkiye’de artık şerbetli tatlılardan ziyade daha çok tasarımlarıyla ön plana çıkan lezzetler talep görüyor. Bu konuya sizin yorumunuz ne olur? 

Hepimiz farklı tatlara açığız. İlla ki denemek istiyoruz. Tabii ki kültürümüzün şerbetli tatlıları benim de favorimdir es geçerim ama insan yine de bir yenilik istiyor. Benim tariflerim de vatandaşlara farklı geldi. Bir de benim müşteri kitlem daha çok yabancı aslında. Kendileri yurtdışında yaygın olan bu tatları birebir lezzetle yapabildiğimi de söylüyorlar. Ben de bu yolda ilerlemeye devam ediyorum. Bildiğiniz üzere Alanya’da yerleşik yabancıların fazla olduğu bir yer olduğu için bu fırsatı da değerlendirmiş oldum. 
FİT CUP CAKE TARİFLERİM DE VAR’
-Bildiğiniz üzere biz kadınların en büyük sorunlarından birisi kilo kontrolü. Bu kadar muhteşem tatlar yaparken bu kontrolü nasıl sağlıyorsunuz?

Aslında çok da sağlayamıyorum ama… =) Ben müşterilerimde hem kilo problemi olmayanlara hem de kilo sorunu olanlara veya sağlıklı yaşama önem verenlere hitap ediyorum. Benim fit Cup Cake tariflerim de var. Her ikisini de bu sayede dengeliyoruz. Ancak tabii ki bir kadın her haliyle güzeldir. 
‘GEREKLİ BÜTÜN TEDBİRLERİ ALIYORUZ’
-Tüm dünya ne yazık ki pandemiyle mücadele etmeye devam ediyor. Birçok sektör de büyük ölçüde bu sorundan etkilendi. Sizin bu sorunla mücadeleniz nasıl devam ediyor?

Maske, hijyen ve mesafe kurallarına biz de mutlaka uyuyoruz. Toplu alanlardan uzak duruyoruz. Gerekli olan her şeye uyuyoruz. Pandemi bitince de az önce de bahsettiğim gibi mekanımızın açılması için hazırlıklara başlayacağız. Tabii herkes gibi bu süreç bizleri de zorluyor ve yıpratıyor. İnşallah daha fazla kayıp vermeden bu süreci hep birlikte bir an önce atlatırız. 
‘ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN HAYALLER YARIM KALMASIN’
-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey veya bizlerin aracılığıyla vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

 Evimi şenlendirdiğiniz için ve güzel enerjiniz için size çok teşekkür ederim. İnşallah sağlıklı günlerde projelerimle sizlere güzel haberler verebilirim. Ben de her zaman kadın girişimcilerin her zaman arkasındayım. Şartlar ne olurla olsun hayaller yarım kalmasın. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. 
 

Editör: TE Bilisim