4 kıta 10 ülkede yapılan araştırma, insanların en sevdiği ve sıcak olarak kabul ettiği rengin mavi olduğunu ortaya koydu. İkinci sırada kırmızı, üçüncü sırada ise mor var. İnsanların yüzde 20’sinden fazlası maviyi en sevdikleri renk olarak belirtti. Araştırmalar renklerin insanların psikolojisini etkilediğini gösteriyor. Giydiğiniz yanlış bir renk karşınızdakine yanlış bir mesaj gönderebilir! Plasebo etkisinde rengin önemi oldukça etkindir.

Kırmızı, Kırmızının tansiyonu yükseltir, iştah açar, kan akşını hızlandırır. O yüzden yemek markalarının logoları kırmızı renktedir. Coca Cola, Pizza Hut, Ülker, Burger King .. gibi markalar logolarında kırmızı rengi kullanmışlardır. Gençliğe hitap eden ürünlerde de kırmızı renk kullanılır. Kırmızı rengi; sıcak, ateş, kan, aşk, samimiyet, güç, heyecan ve agresiflik gibi kavramları simgeler. Kırmızı kan basıncını ve solunumu hızlandırır, insanları çabuk karar almaya iter ve beklentileri arttırmaya teşvik edici bir etkisi vardır.

Beyaz, Beyaz temizliği ve saflığı ifade eder. Bazı ülkelerde, dul kalmış kadınları ve kötü olduğu düşünülen kadınları; Japonya’da beyaz ölümü temsil eder. Beyaz devamlılığı ve istikrarı da simgeler.

Yeşil, Yeşil doğanın kendisidir. Rahatlatıcıdır. Ayrıca yeşil renk güven verir. O yüzden banka logolarında genelde yeşil kullanılır. Yeşil sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar. Yeşil aynı zamanda hastanelerde de popüler bir renktir. Çünkü hastaların rahatlamasını sağlar. Zümrüt yeşili ölümsüzlüğü, zeytin yeşili barışı temsil eder.

Kahverengi, Kahverengi, insanın hızlı hareket etmesini sağlar. Bu nedenle fast-food restoranlarının hepsinin sandalyeleri ve masaları kahverengi duvarları ise kahverengi ya da şampanya rengidir. Hiçbirinin duvarını beyaz göremezsiniz.

Pembe, Romantik ve narindir.Feminen olarak algılanır. Dr. Alexander Schauss, hapishane demirleri pembeye boyandığında mahkumların arasında agresif davranışın azaldığını ifade etmiştir.

Siyah, Siyah hırsı, gücü ve tutkuyu temsil eder. Bizde ve batıda, siyah matemi simgelerken Japonya’da mutluluğun simgesidir. Siyah renk, otorite, gücü ve sonu temsil eder. Bu yüzden kötü adamlar, genelde siyah giyer. Gri

Gri, Diplomatik ve ağır bir renktir. Ayrıca gözün en rahat ayırdığı renk olarak bilinir. Hareketsizliği yavaşlığı ve ciddiyeti temsil eder.

Mor, asaletin rengidir. Lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeler.

Mavi, Sakinleştirici bir renktir. Mavi özellikle lacivert verimliliği, otoriteyi ve sonsuzluğu ifade eder. Dünyadaki birçok markanın logosu mavi renktir. Bankaların da logolarında en çok kullandıkları renk yeşil ve mavidir. Mavi yemek yeme isteğini azaltan bir renktir, bu nedenle fast-food zincirlerinde mavi rengi hiçbir şeyde kullanmazlar. Tüm diyet ürünlerinde de mavi renk ve logo kullanırlar. 2000 yılında Glasgow kentindeki suç oranı yüksek mahallelerde sokak aydınlatması mavi olarak yapıldıktan sonra suç oranları düştü. Bir Japon demiryolu şirketi 2009’da istasyon aydınlatmasını maviye değiştirdikten sonra intihar girişimlerinde dramatik azalma oldu.

Sarı, Sarı geçiciliği ve ölümü hatırlatır. Aynı zamanda çekiciliği temsil eder. Tüm dünyada taksilerin sarı olmasının nedeni dikkat çeksin ve geçici olduğu bilinsin diye. Araba kiralama şirketlerinin de logoları sarı renktedir. O yüzden dünyada hiçbir banka ambleminde sarı rengi kullanmaz.