İnsanların olumlu karakter özelliklerini, güçlü yanlarını ve erdemlerini merkeze alan; hayatı daha doyurucu kılmaya yönlendiren; onların mutluluk arayışlarına katkıda bulunmaya yönelik bir bilim dalı olarak Pozitif Psikoloji, hem bireylerin tek tek hem de bireylerden meydana gelen toplumların tümünün başarılı olmalarını sağlayacak etkenleri belirleyip geliştirmeyi hedefler.
Psikoloji eksiyi sıfıra getirir. Hastalıkları negatif olarak değerlendirirsek, onları iyileştiren psikoloji insanı normal haline getirir yani eksiyi sıfır yapar. Pozitif psikoloji ise insanı artı hale taşır. İyilik halini arttırmayı, mutluluğu çoğaltmayı hedefler. Sağlıklı bir insanın yaşam kalitesini arttırmayı amaçlar.
Pozitif olmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Fakat bunları bilmek de yetmiyor bazen; uygulamaya gelince nedense başarımız azalıyor. Oysaki pozitif olmayı, yaşamımız boyunca alışkanlık haline getirmeliyiz. Hem de hayatımız boyunca yaşam tarzımızdan olumsuzlukları kaldırıp atmalıyız. Negatif düşüncelerden vazgeçmeliyiz. Duygu ve düşüncelerimizi, hayat enerjimizi bu güçle donatmalıyız. Bunu başarabilmemizin yolu ise insanı, hayvanı, çiçeği, böceği, doğayı sevmekten geçer. İnsan yaşadığı şeylerden haz aldığı sürece mutludur. Eğer bir insan hayattan gerçekten haz almak istiyorsa, istediği şekilde olmasa da o mutluluğu ve neşeyi her şeyde bulabilir. Yeter ki yetinmesini ve paylaşmasını bilsin, oysa mutluluğu aramak ve bulmak değil görebilmek gerekiyor bazen.   Güzel bir davranış, bir hareket, bir tavır, bir çaba en acı anımızda bile bize mutluluğu yaşatabilir. Mutluluk sevgiyle gelir. İnsanlarda, hayvanlarda, taşlarda, kayalarda, ağaçlarda, denizde, canlı cansız akla gelen ve gelmeyen her şeyde bu büyü vardır. Anahtarı ise biz insanlardadır. Bunu gören, hissedebilen insanları yaşam sarar kuşatır. Çevremizdeki sevgi dolu dostlarda, bir kuşun kanat çırpışında, bir güneşin içimizi ısıtan kudretinde, yapraklarını açan ağaçların kıpırtısında, renk renk ve farklı kokularla çiçeklerin gülümseyerek bizlere eşlik etmelerinde ortaya çıkan, paylaştıkça artan ve güç veren sevgiler... Bize her zaman unutulmaz mutluluklar yaşatır. Hayatta en değerli şey insanların birbirlerini sevmeleriyle ışıldayan yüzlerdir, gönüllerdir. İnsan sevgisi, görgüsü, hoşgörüsü, en imkansız anlarda bile mutluluğu yaşatabilir.   Aynı zamanda hiçbir mutluluk süresiz de değildir. İnsan hayatında her şey değişebilir. Yavaş ya da hızlı bir şekilde. Acılar karşısında yıkılan insanlar kadar, ayakta kalan ve bu acılara adeta gülümseyen insanlar da görürüz. Metanetini koruyan insanlar sevgiyle ayakta kalır. Yapılan her iyiliğin ve kötülüğün bir geri dönüşü ve bedeli de vardır elbette. Her koşulda mutlu olabilmek ve güçlü kalabilmek için, insan sadece iyi bir yürek taşısın, yeter ki.   Pozitif enerjiyle ve sevgiyle kalın diyorum.