İyi Parti 2018 yılı Nisan ayında Alanya İlçe Teşkilatı’nı resmen açıklamıştı. Yedek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Başkanı Yücel Apaydın başkanlığında 64 kişilik açıklanan yönetim kurulu ilk olarak genel seçim ardından da yerel seçim atlattı. 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerde ilçede 2’nci olan İyi Parti 35 bin 815 oy almıştı. 2019’un Mart ayında yapılan yerel seçimlerde ise İYİ Parti, CHP ile ittifak yaparak İyi Parti çatısı altında çıkardığı adayı Abdullah Sönmez ile 59 bin 165 oy alabilmişti. 
SEÇMEN SAYISININ YÜZDE 10’U ÜYE YAPILACAK
İyi Parti Genel Merkezi’nin teşkilatlardan seçimde alınan oyun yüzde 10’u kadar üye yapmasını istediği iddia edildi. Genel seçimlerde parti olarak 35 bin 815 oy alan İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın 3 bin 500 üye yapması gerekiyor. 
KONGREDE GÜÇLÜ OLMAK İSTİYORLAR
İyi Parti’de özellikle yerel seçimler sonrası ayyuka çıkan MHP kökenliler ve Demokrat Parti kökenliler kavgası sonrası İl Başkanı Ahmet Aydın görevden alınmış ve yerin Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer atanmıştı. Temizer’in açıkladığı yönetim kurulunda Demokrat Parti kökenli isimlerin fazlalığı parti içinde tartışmalara neden olmuştu.  İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın da üye sayısını arttırarak hedefi tutturarak önümüzdeki süreçte yapılması beklenen kongrede elini güçlendirmek istediği öne sürüldü.