Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi Başkan Yardımcısı Müşerref Demirci, İzmir’in Menemen ilçesinde 91 yıl önceki kanlı ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için mesaj yayımladı. 
23 Aralık 1930 ‘Din elden gidiyor’ hezeyanları ile Menemen’de ayaklanan Cumhuriyet karşıtlarının Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan’ı canice katlettiklerini hatırlatan Demirci, “İstanbul Erenköy’de oturan Nakşibendi Şeyhi Esat tarafından kışkırtılan gerici isyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki genç Cumhuriyetin kararlı duruşu ve çelik iradesi ile bastırıldı. Bu topraklardaki her ileri adımın önü tarih boyunca benzer yaygaralarla, kutsal inançlar kullanılarak kesilmek istendi. Günümüzde de bu gerici kalkışmalarla hep karşılaştık. Hiç bir zaman hedeflerine ulaşamadılar, asla ulaşamayacaklar” dedi. 
Atatürk’ün Nutuk’u bitirirken Türk Gençliği’ne ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ seslenişine vurgu yapan Demirci, “24 yaşındaki Yedek subay Öğretmen Kubilay tereddütsüz döktüğü kanıyla kendinden sonraki gençlerin de benzer girişimde izleyeceği yolu çizdi” ifadelerini kullandı. 
Demirci, Menemen olayından iki yıl sonra Bursa’da Türkçe Ezan gerekçe gösterilerek bir başka gerici ayaklanma girişiminin yaşandığını sonrasında da Atatürk’ün 6 Şubat 1933’teki Bursa Nutku’nda yine gençlere yeni bir yol çizdiğini belirterek “Aslında Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Menemen’de yaptığı, Bursa’daki ayaklanma girişimi sonrasında Atatürk’ün gençlere gösterdiği yolun aynısıydı. Kubilay bu yolu temiz kanıyla çizmişti. Cumhuriyetin ışığı ile yetişen Kubilay, Atatürk’ün bu talimatını daha bu nutuk söylenmeden 2 yıl 45 gün önce uygulamış, Cumhuriyetin bekçiliğini iki yurtsever bekçi ile birlikte yapmış, bedelini kanıyla, canıyla ödemiştir. 
Türkiye’de yüz yıla yakın süredir gericilerin Derviş Mehmetler yetiştirme isteği ve Cumhuriyetin Kubilaylar yetiştirme iradesi savaşmaktadır. Sonuçta elbette Kubilaylar kazanacaktır. Buna yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.  – Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim