Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan, 2021 yılında Alanya’yı ön plana çıkaracak tesis, şehir ve pandemi tedbirleri hazırlıklarına bugünden başlanılması gerektiğini söyledi.  ‘Dünya Turizm Günü’ nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Mevlüt Çakan, Covid-19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de turizmi en olumsuz etkileyen sektör haline getirdiğine dikkat çekti. Çakan, “Partimizin politika izleme kurulları ve Alanya İlçe Başkanlığımız, salgının başladığı günden itibaren alınması gereken tüm tedbirleri detaylı şekilde kamuoyuyla paylaştı. O günden bugüne baktığımızda, turizme ayrılması gereken kaynaklar maalesef yetersiz kaldı ve mevcut kaynaklar da adaletsizce dağıtıldı” dedi. 
“TURİZM ÇALIŞANLARI İŞSİZLİK FONU’NDAN FAYDALANAMADI”
Turizm çalışanlarının büyük bir kısmının İşsizlik Fonu’ndan sağlanan ödenekten faydalanamadığını vurgulayan Çakan, “Turizm sektörüne hizmet eden bağlı sektörler ise, ekonomi yönetiminin yanlışları sebebiyle daha fazla borç batağına mahkum edildi. Parasal genişlemeyi kredi dağıtmak olarak algılayan basiretsiz ekonomi yönetimi, milletin geleceğini tehlikeye atmaktan maalesef imtina etmedi” diye konuştu. 

“GELİRİ OLMAYAN VATANDAŞA DESTEK VERİLMELİ”
“2020 sezonu kaybedildi, Alanyalıları zor bir kış bekliyor” diyen Çakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünden başlamak üzere, yepyeni bir strateji ve yaklaşımla, Türk turizminin önümüzdeki sezonunu ve geleceğini yeniden yazacak bir anlayışın hakim olmasını arzu ediyoruz. Öncelikle kış aylarında gelir sağlama imkanı olmayan vatandaşlarımıza destek verilmesi için tüm imkanların seferber edilmesi gerekiyor. 2021 yılında ülkemizi ve Alanya’mızı ön plana çıkaracak tesis, şehir ve pandemi tedbirleri hazırlıklarına bugünden başlanmalı, farklılıklarımız etkin bir pazarlama politikasıyla yabancı ve yerli misafirlerimize anlatılmalı. Son olarak da Alanya’da turizmin geleceğini sağlam temellere oturtmak için, nicelik değil nitelik temelli turizm dönüşümü cesaretle ortaya koyulmalı. Türkiye’nin bacasız sanayisi çaresizliğe mahkum edilmemeli.”