DİLİNLE BEYNİN ARASINDA İLİŞKİ VAR MI?
Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV'de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Canlı yayın sırasında Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Şehir Üniversitesi ve başörtü yasakları ile ilgili ısrarlı sorulara sinirlenen Davutoğlu, Karahasanoğlu’na “Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı?” dedi.
AYNI TERANEYİ BEŞ KERE TEKRARLAMAK SAYGISIZLIK
28 Şubat döneminde başörtülülere yapılanlarla bugün Şehir Üniversitesi'ne yapılanların aynı olduğunu belirten Davutoğlu, Karahasanoğlu ile sert bir tartışmaya tutuştu. Bu karşılaştırmanın yanlış olduğunu söyleyen Karahasanoğlu, canlı yayında Davutoğlu'na sesini yükselterek konuşmaya başladı. Karahasanoğlu'nun bu üslubundan rahatsız olduğu gözlenen Davutoğlu, "Misafire bir soru bir kere sorulur. Aynı teraneyi beş kere tekrar ederek saygısızlık yapılır mı? Bazı şeyleri Doğu Perinçek'le işbirliği yapanlara sorun. Ben burada CHP'nin avukatı değilim, hiç olmadım, hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti. Siz de AK Parti'nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah'tan korkun" ifadelerini kullandı.
TULUK’TAN AKİT TV’YE TEPKİ 
İkili arasındaki bu tartışma sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Özellikle Davutoğlu taraftarları Karahasanoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Programı izleyen Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk, “Akit TV’de bir camianın adalet ve nezaketten ne kadar uzaklaştığını, nasıl bir savrulma yaşandığını tüm açıklığıyla gördük. Öte yandan hocamızın söylediklerini anlamak istemeyenlerin idrak etme imkanını arttırdığı için de herhalde bu yayın bir hayra vesile oldu. Ya nasip deyip çıktığımız yolda, Allah’tan her gelene elhamdülillah deyip bugün dünümüzden daha coşkuyla daha azimle sevgi tohumları ekmeye ve hakikatleri söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim