Parti binasında haftalık olağan yönetim kurulu toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, önce su faturaları konusuna değindi. Karadağ, “Halkımızın ASAT, büyükşehir üzerinden su faturası problemleri vardı. Bunu biz müteakip seferler halkımıza duyurmaya çalıştık. Su faturalarında herhangi bir zam ve artış söz konusu değil ancak hem havaların sıcak oluşu hem de halkımızın evde oluşundan dolayı su tüketimleri fazlalaştı. Dolayısıyla da su faturaları biraz yüksek geldi ama bu su fiyatlarının birim fiyatında kesinlikle herhangi bir artış söz konusu değil. Eğer ki böyle bir artışı fatura üzerinden herhangi bir abone tespit ettiği zaman bunun değiştirilmesi ASAT tarafından anında yapılıyor. Okuma esnasında bir farklılık olduysa yine bu ASAT tarafından anında değiştiriliyor. Tüm Alanya halkı şunu bilmeli ki su fiyatlarında herhangi bir zam söz konusu değil. Artış söz konusu ama zam söz konusu değil. Artış su tüketim artışı” dedi.
“KESİNTİDEN DOLAYI POMPALAR SU BASAMADI”
Şu an Alanya’da 304 adet depo bulunduğunu aktaran Karadağ, “Bu depolara da 185 adet pompa su basıyor. Geçtiğimiz günlerde bir fırtına söz konusu oldu. Bu fırtınadan dolayı da elektriklerin kesilmesi söz konusu oldu. Kesintiden dolayı pompalar su basamadı. Buna karşın bizim bu pompaları çalıştıran 10’a yakın jeneratörümüz var. ASAT tarafından 50’ye yakın jeneratör alımı söz konusu. Çok kısa zamanda alınacak. Bütün sorunları böyle çözmek yerine birincisi elektrik hatlarının tamamen yeraltına alınıp sürekli Alanya’ya tehdit olmaktan çıkartılmalı. İkincisi elektrik kesintilerindeki bu tür tedbirler merkezi hükümet tarafından alınmak zorunda” diye konuştu.
“ZAM YAPILMAYAN HİÇBİR ŞEY YOK”
Son günlerde Korona virüs bahane edilerek elektrik faturalarının çok şişkin geldiğini vurgulayan Karadağ, “Bunun yanında akaryakıt fiyatlarına müthiş bir zam var. İğneden ipliğe şu anda Türkiye’de zam yapılmayan hiçbir şey yok. Büyükşehirin uhdesinde, ASAT’ın da denetiminde olan su faturalarında herhangi bir artış söz konusu değil. Son günlerde Alanyamızda bilinçli olarak bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Halkımız tarafından sadece su zamları gündeme getiriliyor. Aslında böyle bir zam da söz konusu değil. Kaçak su kullanımı konusunda vatandaşları uyarmak istiyorum. Halkımızın tarımsal sulamada kullandığı suyu evdeki içme suyundan değil, daha çok sulama suyundan kullanmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“TRAFİĞİ ARAP SAÇINA DÖNDÜRÜYOR”
Atatürk Caddesi’nde bulunan refüjlerde engellilerin yararlanacağı bölümlerin az oluşuna da değinen Karadağ, “Şu an engelli yaya geçitleri azaltılmış vaziyette. Bu proje daha önceki büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yapılan bir projenin uygulaması. Son günlerde yaya öncelikli trafik uygulaması söz konusu. Her 20-30 metrede bir yaya geçidi yapmak trafiği Arap saçına döndürüyor” dedi. (Erkan Uysal)